Știrea zilei

Ziua Victoriei: Omagiu deosebit adus de reprezentanții Partidului „ȘOR” tuturor veteranilor din țară | VIDEO

Cu ocazia a 75 de ani de la Marea Victorie asupra fascismului, deputații și reprezentanții organizațiilor teritoriale ale Partidului Politic „ȘOR” au adus un frumos omagiu tuturor veteranilor din Republica Moldova. Reprezentanții formațiunii au depus flori la Memorialul „Eternitate”. „Ne închinăm în fața Dumneavoastră și o să vă mulțumim mereu pentru libertate și cer senin”, le-a transmis veteranilor liderul formațiunii, deputatul Ilan Șor.

Chiar din primele ore ale dimineții, deputații și conducerea Partidului Politic „ȘOR”, reprezentanții organizațiilor teritoriale au mers la toți veteranii din Republica Moldova, pe care i-au felicitat cu frumoasa aniversare și s-au închinat în fața lor pentru jertfa adusă în lupta împotriva fascismului.

Respectând toate regulile stabilite în perioada pandemiei, membrii Partidului Politic „ȘOR” au mers la veterani cu pachete cu produse alimentare și de uz casnic. În ciuda meritelor lor pentru întreaga omenire, veteranii rămân printre cele mai defavorizate categorii ale populației, din cauza atitudinii autorităților, care în acest an le-a suspendat chiar și indemnizațiile cu ocazia sărbătorilor pascale.

„Cinstim astăzi amintirea celor căzuți în război și a celor care au plecat deja în timp de pace. Ne vom aminti mereu e eroismul lor. Dragi veterani, ne închinăm în fața Dumneavoastră și o să vă mulțumim mereu pentru libertate și cer senin. Vă mulțumesc din tot sufletul și vă doresc mulți ani înainte”, le-a transmis Ilan Șor veteranilor.

Deputații Partidului „ȘOR” au depus de dimineață flori la Complexul Memorial „Eternitate” și la mormintele colective ale celor căzuți în război.

„Astăzi, mai mult ca niciodată, le mulțumim scumpilor noștri veterani pentru că datoria lor, datorită jertfei lor, noi existăm. Din păcate, cu cât ne îndepărtăm în ani de ororile acelui război, cu atât mai puțini veterani rămân alături de noi. Dar memoria despre ei, va rămâne veșnică. Noi, cei de la Partidul Politic „ȘOR” le vom purta mereu cinste acestor eroi”, a declarat vicepreședintele Partidului, Marina Tauber.

Și autoritățile locale din Orhei le-au transmis mesaje de felicitare veteranilor în care le mulțumesc pentru aportul lor pentru asigurarea păcii și prosperității omenirii.

„Vă suntem veșnic recunoscători pentru abnegația și jertfa Dumneavoastră, pentru că ne-ați dăruit viitorul, pentru că ne-ați oferit pacea și liniștea. Vă asigurăm, stimați veterani, că din partea Consiliului raional Orhei veți avea și în continuare tot sprijinul și susținerea care vă este necesară, inclusiv toate eforturile pentru a transmite tinerei generații memoria veșnică a faptelor și eroismul Dumneavoastră”, se arată în mesajul Consiliul raional Orhei.

„Vom păstra vie în memorie semnificația Zilei Victoriei. Ea va dăinui mereu în inimile și sufletele noastre”, dă asigurări Primăria municipiului Orhei, care în ultimi iani a acordat o atenție deosebită veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial.

Amintim că în ultimii ani Partidul Politic „ȘOR” și echipa lui Ilan Șor de la Orhei au organizat manifestări fastuase cu ocazii Marii Victorii, dar în acest nu au fost posibile din cauza pandemiei. Veteranii de război de la Orhei au fost întotdeauna, în timpul administrației Ilan Șor, una din categoriile de persoane care s-au bucurat de cel mai mult sprijin din partea autorităților locale.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cadavrul unei femei, extras de la o adâncime de 17 metri, dintr-o fântână publică din Zăicani

Corpul neînsuflețit al unei femei, descoperit într-o fântână publică din Zăicani, raionul Rîșcani. Cazul a …