Știrea zilei

Ziua Marinei Române: Spectacol grandios organizat de Forţele Navale Române | VIDEO

An de an, la 15 august, odată cu sărbătoarea creştină a Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni, este celebrată şi Ziua Marinei Române, sărbătoare civilă şi militară. Și anul acesta, sărbătoarea are loc la Constanța, unde participă și președintele României, Klaus Iohannis.

Mii de marinari militari, zeci de nave, aeronave şi ambarcaţiuni participă la spectacolul organizat de Forţele Navale Române de Ziua Marinei.

Festivităţile dedicate Zilei Marinei Române de la Constanţa au început pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, prin ridicarea Pavilionului, geacului şi a Marelui Pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului de Stat al României şi cu salutul cu cele 21 de salve de tun, conform tradiţiei marinăreşti.

Publicul a putut să admire exerciţiul naval demonstrativ „Forţele Navale Române 19”, la care au participat şi nave şi aeronave militare din Italia, Ucraina şi Statele Unite ale Americii. Klaus Iohannis a declarat, în discursul rostit la ceremoniile de Ziua Marinei, de la Constanţa, că, pentru descurajarea actelor ostile în regiunea Mării Negre, avem nevoie de o acțiune cuprinzătoare şi coordonată la toate nivelurile, inclusiv politic.

Toate evenimentele organizate sunt dedicate navei-şcoală „Mircea”, care a împlinit, anul acesta, 80 de ani de activitate. Manifestările de Ziua Marinei vor continua la Constanţa, până la ora 22.00.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Presa: Zavorotniuk va rămâne paralizată pentru totdeauna

Anunțul a fost făcut de portalul Mash.ru cu referire la surse demne de încredere. Potrivit sursei citate, …