Știrea zilei

Ziua Independenței a fost marcată cu mult fast și în comuna Jora de Mijloc | VIDEO

Ziua Independenței a fost marcată cu mult fast și în comuna Jora de Mijloc. Îmbrăcați în haine de sărbătoare și cu flori în mână, localnicii și-au dat întâlnire  în fața primăriei. De acolo, împreună cu autoritățile locale, dar și cu vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputatul și fostul primar al comunei, Marina Tauber au mers în marș însoțiți de fanfară și au depus flori la Monumentul Eroilor din  Jora de Jos.

Ajunși la monument, oaspetele de onoare al comunei, Marina Tauber, împreună cu primarul interimar al comunei, Sergiu Labliuc au felicitat cetățenii cu ocazia Zilei Independenței  Republicii Moldova.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Astăzi este o sărbătoare foarte simbolică și cea mai importantă pentru țara noastră, pentru patria noastră. Este data principală – cea când statul nostru a devenit independent. Astăzi, se împlinesc exact 28 de ani de când statul nostru, oamenii din țara noastră au făcut o alegere și au început o cale nouă, o filă nouă în istoria  țării noastre.  În pofida tuturor greutăților și dificultăților noi vedem că  noi nu am pierdut speranța să fim independenți.”

SERGIU LABLIUC, primar interimar comuna”Jora de Mijloc”: „Independența este nu numai  drapelul Republicii Moldova, cu toate că este și el, este nu numai imnul Republicii Moldova, cu toate că este și el un atribut de statalitate și de independență, dar este o responsabilitate a nostră ca și cetățeni ai acestei țări de a influența procesele din țara noastră și din exteriorul țării noastre pozitiv. Să construim o societate prosperă, o societate liberă, o societate tolerantă, dar nu destrăbălată, o societate pașnică pe dinăuntru și o societate care oferă un  exemplu atât copiilor noștri cât și celorlalte state.”

Oamenii din comună spun că își iubesc țara în care trăiesc doar că își doresc ca Republica Moldova să devină independentă cu adevărat.  De asemenea, locuitorii din  Jora de Mijloc spun că datorită reprezentanților Partidului Politic „ȘOR”  fiecare sărbătoare este cinstită  într-un mod aparte.

„Succese, mulți ani și, într-adevăr să devenim independenți.”

„La noi se sărbătorește al doilea an așa de fastuos și de bine, datorită  Partidului Politic „ȘOR”, conducătorului acestuia, domnul Șor. Îi dorim multă sănătate, cred că totul se va ameliora. Îl așteptăm. Doamna Marina Tauber   este un conducător extraordinar!”

„Datorită acestui partid tânăr, care are o echipă puternică, care într-adevăr atrag o mare atenție oricărui eveniment. De când au venit ei la   conducere, se sărbătorește orice eveniment. Nu scapă niciunul.”

De Ziua Independenței, Partidul Politic ”ȘOR” a pregătit și un program muzical, care se va desfășura cu începere de la ora 19.00. Pe scenă vor evolua Igor Cuciuc, Ansamblul folcloric  „Orheienii”, dar și alte ansambluri de muzică populară.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă patru decese cauzate de COVID-19 în Moldova. 266 de pacienți se află în stare gravă

Ministerul Sănătății informează despre înregistrarea altor decese cauzate de COVID-19: Deces 229: Femeie de 63 …