Știrea zilei

Zeci de șoferi au blocat sectorul de drum Vatici-Morozeni, nemulțumiți de calitatea acestuia | VIDEO

Protest pe traseul Orhei- Călăraşi. Weekendul trecut, zeci de șoferi au blocat sectorul de drum Vatici-Morozeni, nemulțumiți de calitatea acestuia. Șoseaua a fost împânzită pe ambele părți de mașini, în acest mod oamenii au cerut autorităților să renoveze drumul.

Locuitorii mai multor sate din împrejurime s-au adunat pe traseul Orhei-Călărași şi au protestat preț de câteva ore. Nervoși și furioși, șoferii spun că din cauza drumurilor proaste sunt  nevoiți, în fiecare săptămână, să tot schimbe câte o piesă la mașină.

„Ne dor buzunările că sunt tare sparte de gropile făcute de  promisiunile guvernului. Ne trebuie un drum ca lumea, ne pare rău, uitați-vă, iată   uitați-vă câte mașini se strică din cauza lor.”

„Ne-au promis în luna mai că o să fie reparat, în luna iunie, în luna iulie, acuma, domnilor, e luna septembrie. Iată vine Anul Nou , iarăși se schimbă guvernările, da ce  înseamnă asta, cât o sa răbdăm?”

Tododată, protestanții susțin că acest drum nu a fost renovat de zeci de ani. Mai mult, ei  spun că nimeni de la guvernare nu se gândește la popor, fac doar pentru ei să fie bine.

„În fiecare an, toamna târziu, special vin și astupă câte o gaură două. Capital, cred că niciodată. Eu am 21 de ani și cred că niciodată.”

„Ar trebui să circule și dracii noștri din Parlament, că nu le mai poți zice lume, pentru că, știți care e situația? Ei primesc bani mari, care  20 de mii,  avem și pensionari de 224 de mii pe  lună, dar nu se gândesc la poporul nostru.”

Amintim că, Guvernul a micșorat sumele alocate pentru reparația drumurilor. Întâmplător sau nu, cel mai mult a fost tăiată suma alocată raionului Nisporeni, de unde este originar democratul Vladimir Plahotniuc. Dacă inițial pentru acest raion au fost planificate 85 de milioane de lei, în actualul proiect se propun a fi alocate doar 17 milioane lei, adică de cinci ori mai puțin. Totodată, de aproape cinci ori a fost micșorată și suma pentru raionul Orhei. Din 75 de milioane  planificate – vor fi alocate doar 15,5 milioane de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Acoperișul Casei de Cultură din comuna Doina s-a prăbușit. Consilierii socialiști și democrați au împiedicat dorința primarului din partea PP „ȘOR” de a-l repara la timp | VIDEO

Locuitorii comunei Doina, din raionul Cahul, au rămas fără Casa de Cultură după ce acoperișul …