Știrea zilei

Zeci de răniţi în urma unei tornade care a lovit Europa de Vest

Zeci de răniţi, case lăsate fără acoperişuri și maşini avariate: este bilanţul provizoriu în urma unei tornade care a lovit sudul Luxemburgului. Natura s-a dezlănțuit şi în Franţa, dar şi în Olanda.

Imaginile înfricoşătoare au fost filmate de la fereastra unui apartament din centrul oraşului Bascharage. Acolo, doua vârtejuri au fuzionat formând ceea ce meteorologii numesc o tornadă multivortex, scrie Stirileprotv.ro.

Arbori, stâlpi de iluminat, acoperişuri nu au rezistat în fața tornadei care a pornit din estul Franţei şi s-a năpustit apoi asupra părţii de sud a Luxemburgului.

În Petange, cel puţin 19 persoane au fost rănite şi o sută de case sunt de nelocuit acum.

Femeie: „A durat foarte mult timp. Eram la parter ca să închid geamul. Am fost nevoită să-mi folosesc toată forţa ca să închid fereastra. Şi apoi a început tornada. În câteva secunde totul era distrus. Acoperişul ajunsese în faţa uşii de la intrare. A fost ceva incredibil, de neînţeles”.

În Amsterdam, nori negri au acoperit parcă dintr-odată cerul şi au început să se răsucească formând un vârtej ameninţător, în interiorul căruia viteza vântului a depăşit o sută de kilometri pe oră. Acesta a urmat cursul unui canal, chiar în partea centrală a oraşului.

Faptul că a rămas doar deasupra apei explică de ce a lăsat în urma doar pagube materiale nesemnificative. O ambarcaţiune a fost avariată şi un copac a căzut peste o pistă pentru biciclete.

În Franţa, două furtuni violente au măturat oraşul Toulouse şi sute de oameni au sunat la pomperi. Şuvoaiele care s-au format pe străzi au inundat pasaje şi subsolurile unor clădiri.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Rusia: 11 morţi într-un incendiu declanşat într-un imobil unde locuiau muncitori migranţi

Unsprezece oameni şi-au pierdut viaţa marţi, în Rusia, după ce o construcţie de lemn unde …