Știrea zilei

Zeci de persoane s-ar fi infectat cu COVID-19, după ce au participat la organizarea vizitelor lui Dodon. Deputat: Avem acces la mai multe nume ale oamenilor infectați

Vizitele președintelui Igor Dodon în teritoriu, pe timp de pandemie, ar fi dus la infectarea cu COVID – 19 a mai multor angajați ai Serviciul Protecție și Pază de Stat (SPPS), Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Centrului Național Anticorupție (CNA) și Ministerului Afacerilor Interne (MAI), susține lidera PAS, Maia Sandu, dar și deputatul Radu Marian, scrie ziarulnational.md.

„Din cauza vizitelor lui Dodon în teritoriu s-ar fi infectat zeci de angajați ai instituțiilor de forță! Am primit o informație că mai mulți angajați ai SPPS, SIS, CNA și MAI s-au infectat cu COVID-19, după ce au participat la organizarea vizitelor lui Dodon prin spitale și instituții de stat. De exemplu, în cazul SPP, există cel puțin șase angajați confirmați pozitiv, iar majoritatea din ei și-au infectat și membrii familiei lor. Ni s-a comunicat că ei singuri își cumpără medicamente pentru tratament, iar instituția nu-i ajută cu nimic! Cei cu care am vorbit sunt siguri că s-au îmbolnăvit când au organizat vizitele lui Dodon”, menționează Radu Marian.

Parlamentarul spune că va trimite astăzi demersuri pe adresa instituțiilor vizate.

„Voi cere numărul exact de angajați confirmați pozitiv cu COVID-19. De asemenea, voi cere lista completă de misiuni și sarcini de serviciu, demnitarul deservit și locul exact în care au fost încadrați ofițerii, cu 20 de zile înainte de confirmarea infectării cu COVID-19. Totodată, voi solicitat informații despre ziua infectării cu COVID-19 (testării pozitive). Solicit de la conducerea acestor instituții ale statului să ofere informații complete și nealterate! Orice altceva va fi considerat drept mușamalizare și consecințele vor fi pe măsură, cel puțin demisia”, a avertizat deputatul.

„Noi avem acces la mai multe nume ale oamenilor infectați. Așa că mai bine spuneți adevărul acum, pentru că nu aveți de ce să-l protejați pe Dodon! El pe voi nu vă protejează! Între timp, Dodon va trebui să-și asume consecințele pentru că sacrifică sănătatea funcționarilor publici cu vizitele sale electorale”, a conchis deputatul.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ilan Șor a răspuns la acuzațiile lui Igor Dodon: Atacurile nefondate în adresa Partidului ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini | VIDEO

Atacurile nefondate în adresa Partidului Politic ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini, …