29 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Zeci de moldoveni, victime ale escrocilor! Au plătit pentru mașini, dar nu le-au mai văzut

Cetățeni moldoveni au devenit victimele unor escroci. Deocamdată, s-au plâns în presă 24 de oameni. Aceștia au găsit anunțuri tentante despre mașini aduse din străinătate pe un panou de anunțuri din Republica Moldova. Firma avea și un site oficial. Victimele și-au ales mașinile care vor să le fie aduse în țară, au semnat contracte ștampilate, au plătit mii de euro în avans și aici s-a sfârșit totul. Nu și-au mai văzut mașinile și nici banii înapoi, scrie realitatea.md.

Păgubașii au achitat 30 la sută avans din prețul total al mașinii. Potrivit lor, contractele au semnăturile angajaților firmei cu pricina, au fost ștampilate. Ba mai mult, ar fi fost verificate de un oarecare jurist, care se presupune că ar fi fost un interpus al escrocilor.

Li s-a spus că pe data de 19 ianuarie că seara mașinile lor vor fi la postul vamal și cine vrea să meargă să le ia de acolo. Doar că, înainte de asta, site-ul oficial și toate anunțurile de pe 999.md au dispărut.

Deși unele victime au observat asta, la acel moment încă nu au bătut alarma. Alții au cerut explicații, dar așa-zisul proprietar al firmei le-a spus că nu poate vorbi.

Exact a doua zi, câțiva dintre păgubași s-au adunat la oficiul la care au semnat contractele de vânzare-cumpărare, amplasat pe strada Independenței 14 din capitală. S-a iscat scandal și ei pur și simplu au fost dați afară, fără explicații.

Victimele au povestit astea sub protecția anonimatului.

Acum, cel puțin șapte dintre cei care și-au dorit mașini s-au adresat oamenilor legii cu plângeri. Poliția spune că un angajat al firmei a fost reținut pentru 72 de ore și că primele cercetări arată că suma prejudiciului în acest caz este de 1,2 milioane de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un copilaș de câteva luni a ajuns la spital după ce s-a lipit de un cuptor fierbinte, la Țîbuleuca

Un copil de 5 luni a ajuns la spital după ce a suferit arsuri la …