22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Voronin povestește cum au plecat 14 deputați din PCRM și câți bani ar fi primit

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a povestit cum au plecat cei 14 deputați din PCRM și au aderat la PD. Potrivit lui, deputații ar fi primit cinci milioane de euro, sumă de bani împărțită între ei, iar în fiecare lună se alegeau și cu alte plicuri cu bani. Cel puțin asta a declarat Voronin ieri în cadrul unei emisiuni televizate la un post privat de televiziune, scrie agora.md.

„Ei toți erau buni, au votat, dar când li s-a propus cinci milioane de euro, atunci s-a cutremurat tot. E vorba de cei 14 deputați care au plecat. Cinci milioane de euro pentru toți și în fiecare lună primeau plicuri. Unii primeau mai mult, iar alții mai puțin. Cei din grupul organizatoric primeau mai mult. E vorba de Vitiuc, Ivanov, Reșetnicov. Peste câteva zile Sergiu Stati și-a cumpărat Jeep, iar peste o perioada Galina Balmoș și-a cumpărat apartament și automobil. CNA trebuie să verifice cu ce imobile și avere s-au ales, după ce au plecat din fracțiune”, a declarat Vladimir Voronin.

Amintim că  un grup din 14 deputați comuniști au anunțat la 21 decembrie 2015 că părăsesc fracțiunea PCRM și creează o platformă social-democrată menită să soluționeze criza politică în care se afla atunci țara noastră. Printre ei s-au numărat Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov și alți fruntași comuniști.

Prin aderarea celor 14 deputați, PD a devenit atunci cea mai numeroasă fracțiune parlamentară, depășind socialiștii, și având 34 de deputați.

Atunci, Artur Reșetnicov, cunoscut ca unul din cei mai loiali deputați din PCRM a anunțat că se detașează de partidul Comuniștilor, pentru că toate inițiativele sale au fost respinse de Voronin „din cauza unor ambiții personale și visuri irealizabile”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație unui consilier municipal din partea Partidului „ȘOR”, o stradă a capitalei va fi reparată | VIDEO

Autoritățile municipale au început lucrările de reparație pe strada Haltei, din regiunea Gării Feroviare, în …