Știrea zilei

Vor demisia șefului CCA | VIDEO

Cu o solicitare de demisie a început ședința de astăzi a Consiliului Audiovizualului. Și nu a unui membru de rând, ci a președintelui CA, Dragoș Vicol. Demersul a venit din partea Dorinei Curnic, care l-a acuzat pe Vicol de lipsă de profesionalism în gestionarea activității instituției. Propunerea a fost susținută de către o altă membră a Consiliului, Veronica Cojocaru.

Dorina Curnic a înaintat demersul în debutul ședinței, invocând motivul că șeful CCA a planificat mai multe întruniri, astfel ea fiind nevoită să-și întrerupă vacanța.

”Am venit de urgență, domnule președinte, pe motiv că dvs, intenționat, ați făcut un maraton de ședințe publice a Consiliului. MUSCA Consider că activitatea dvs pe parcursul ultimilor luni de zile, managementul în special, este unul foarte defectuos. MUSCĂ Solicit să vă dați demisia din funcția de președinte al CA.”

Demersul lui Curnic a fost susținut și de un alt membru al CA, Veronica Cojocaru. Dragoș Vicol nu a comentat solicitările celor două colege. Amintim în context că la 29 iulie, premierul Maia Sandu s-a prezentat neanunțat la ședința Consiliului Audiovizualului și a cerut demisia in corpore a membrilor instituției, menționând că nu a observat o schimbare în comportamentul Consiliului de după schimbarea puterii. Anterior și Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media din Parlament a cerut demisia membrilor Consiliului Audiovizualului. Asta după ce deputații au dat aviz negativ și au respins raportul de activitate pentru anul 2018 al instituției.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …