Știrea zilei

Vladimir Voronin cere inițierea unui dosar penal pe numele președintelui de onoare al PDM | VIDEO

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, le cere procurorilor să deschidă un dosar penal pe numele președintelui de onoare al PDM, Dumitru Diacov. Motivul pentru care Voronin a depus un demers la Procuratura Generală este o mărturisire publică făcută de Diacov, în care se spune că 8, din cei 14 transfugi ai PCRM, ar fi fost mituți, iar banii ar fi ajuns în buzunarul lui Voronin.

Potrivit unui comunicat de presă emis de PCRM, Vladimir Voronin le-a cerut procurorilor tragerea la răspundere a președintelui de onoare al PDM, Dumitru Diacov, pentru mărturisirea publicată pe rețelele de socializare.

VLADIMIR VORONIN ”Solicităm iniţierea unui dosar penal privind coruperea deputaţilor, precum şi verificarea declaraţiilor lui Dumitru Diacov, numirea celor opt deputaţi menţionaţi în postare, suma banilor plătiţi pentru plecarea fiecăruia dintre ei, de către cine şi cui au fost plătiți aceşti bani, în ce monedă şi în ce condiţii.”

Voronin mai solicită în demersul său, să fie confruntați el, Diacov și cei opt deputați care, anterior, au părăsit PCRM și la care se referă președintele de onoare al PDM. Reacția liderului formațiunii vine după ce, la sfârșitul lunii februarie, Diacov a scris pe pagina sa de Facebook o postare despre deputații transfugi din PCRM. Potrivit lui, opt parlamentari au fost mituiți să plece, iar Voronin ar fi luat banii.

DUMITRU DIACOV: ”Despre cei 14 deputați, care l-au părăsit, alte cuvinte decât “trădători” el nici nu a căutat. Măcar că pentru plecarea a cel puțin opt dintre ei, banii, din câte știu eu, i-a luat însuși Voronin. De la cine, toată lumea știe!”

Contactat de postul nostru de televiziune, Dumitru Diacov nu ne-a răspuns la telefon, pentru a ne comenta decizia lui Voronin, în presă el a declarat însă că nu îl deranjează acest lucru, deoarece Voronin este încadrat în campania PRO MOLDOVA. Diacov a mai spus că va oferi mai multe detalii la Procuratură, atunci când va fi citat.

Amintim că în anul 2015, 14 deputați comuniști au părăsit fracțiunea și au creat „Platforma social-democrată pentru Moldova”. Mai târziu, au aderat la fracțiunea Partidului Democrat, unde se regăsesc și acum unii dintre ei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Iurie Reniță: Petrecărețul de la Condrița își trage sub el un nou batalion militarizat, scopul căruia va fi protejarea exclusivă a lui în ajunul Prezidențialelor | VIDEO

Petrecărețul de la Condrița își trage sub el un nou batalion militarizat, scopul căruia va …