Știrea zilei

Procuratura Generală: Directorul „Sputnik-Moldova”, Vladimir Novosadiuc, nu a fost reținut | VIDEO Update

Perchezițiile continuă. De această dată Procuratura a desfășurat descinderi la domiciliul directorului Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc. Potrivit oamenilor legii, operațiunea s-a desfășurat în cadrul dosarului fraudei bancare.

Potrivit Procuraturii Generale, percheziții au fost efectuate în 21 din domiciliile și birourile mai multor persoane implicate în aceeași cauză penală în care figurează deputații Reghina Apostolova și Marina Tauber, inclusiv la domiciliul domnului Vladimir Novosadiuc, directorul  Sputnik Moldova.

Novosadiuc,  însă, a negat pentru agenția Sputnik-Moldova acuzațiile de fraudă și spălare de bani.

„La șapte dimineața am fost percheziționat, nu au găsit nimic, m-am dus la procuratură la interogări. Acolo am spus că nu sunt vinovat, nu simt că sunt vinovat. Am fost acuzat de fraudă și spălare de bani.  Am fost printre fondatorii Unibank. Rolul meu era acela de a participa și de a vota la adunarea generală. Mi s-a aplicat măsura preventivă de nepărăsire a  țării,” a spus Novosadiuc.

Din declarațiile lui, interogarea a durat 45-50 de minute. Potrivit purtătorului de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur aceasta este o continuare a acțiunilor procesuale în dosarul fraudei bancare și a avut loc în contextul solicitării de luni a ridicării imunității  Marinei Tauber și Reghina Apostolova, deputații Partidului Politic ”ȘOR”. Procuratura menționează că nu au fost reținute alte persoane decât membrele Parlamentului Reghina Apostolova și Marina Tauber,  cărora le-a fost ridicată imunitatea la solicitarea Procurorului General interimar.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Moldova va avea centre specializate pentru audierea copiilor care au fost victime și martori la infracțiuni

Un nou tip de servicii pentru copiii care au fost victime sau martori al infracțiunilor …