Știrea zilei

Vitalie Balinschi: Pe socialiști i-a speriat popularitatea mea și au mers prin metode urâte | VIDEO

Este ilegală și abuzivă. Astfel a comentat Partidul Politic „ȘOR” decizia Comisiei Electorale Centrale privind excluderea din cursa electorală a lui Vitalie Balinschi, candidatul formațiunii în alegerile parlamentare noi, organizate în circumscripția 38 din Hîncești. Potrivit lor, ar fi vorba de o comandă politică a guvernării socialiste a lui Igor Dodon. Membrii formațiunii susțin că vor întreprinde toate acțiunile pentru a-și face dreptate și vor sesiza instituțiile internaționale despre abuzurile guvernării. Contactată de redacția noastră, șefa serviciului de presă a Președinției, Carmena Sterpu, nu a răspuns la telefon pentru a oferi un comentariu.

Candidatul Partidului „ȘOR” la funcția de deputat în circumscripția 38 din Hîncești, Vitalie Balinschi, susține că decizia CEC este îndreptată, în primul rând, împotriva cetățenilor.

VITALIE BALINSCHI, candidat Partidul Politic „ȘOR”, alegerile parlamentare noi, circ.38, Hîncești: „Iar membrii CEC au scuipat în ochi a peste 10 000 de cetățeni din această circumscripție. Eu nu mă consider vinovat cu nimic și sunt gata să ofer declarații în orice instanță. Voi merge până-n pânzele albe pentru a demonstra nevinovăția mea și a echipei mele.”

Balinschi susține că guvernarea cere excluderea sa din cursă din cauza popularității sale, care este în creștere.

VITALIE BALINSCHI, candidat Partidul Politic „ȘOR”, alegerile parlamentare noi, circ.38, Hîncești: „Pe socialiști i-a speriat popularitatea mea și au mers prin aceste metode urâte. Dacă ei cred că prin aceste metode vor avea succes în acest scrutin, greșesc amarnic.”

Potrivit deputatului Denis Ulanov, decizia CEC este politică. Parlamentarul a mai spus că rezultatele cercetărilor sociologice arată că, în prezent, Balinschi este pe locul doi în topul preferințelor alegătorilor.

DENIS ULANOV, deputat, Partidul Politic „ȘOR”: „În ultimile 10 zile, Vitalie Balinschi a urcat de pe locul 4 pe locul 2, iar cel al socialiștilor a coborât de pe locul trei, pe 4. Balinschi arată o tendință de creștere, prin poziția sa reală, acțiunile reale ale partidului, îndeplinirea promisiunilor pe care formațiunea le-a demonstrat, în ultimii patru ani.”

Reprezentantul Partidului „ȘOR” la CEC susține că instituția s-a transformat în avocat al candidatului PSRM în alegerile din Hîncești.

VADIM BANARU, reprezentantul Partidului Politic ”ȘOR” la CEC: „Mai avem o speranță în justiția din RM, mai avem speranța că totuși ea există, deși actualmente sistemul judecătoresc este supus unor anumite presiuni din partea guvernării, încercând să subordoneze justiția într-o bâtă politică.”

Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a refuzat să comenteze acuzațiile.

MAXIM LEBEDINSCHI, secretar CEC: „Cu privire la legalitatea hotărârii CEC, se va expune Curtea de Apel Chișinău în momentul când vom depune cererea corespunzătoare. – Când va fi depusă cererea ? – În cel mai scurt timp, imediat cum se finalizează procedura de redactare.”

CEC va solicita Curții de Apel Chișinău să examineze anularea înregistrării lui Vitalie Balinschi, candidatul Partidului „ȘOR” la funcția de deputat în circumscripția electorală 38, din Hîncești. Decizia vine după ce Partidul Liberal a depus o sesizare în care a semnalat că Partidului ”ȘOR” ar fi transportat organizat la Orheiland. Reprezentanții formațiunii afirmă că demersul nu este argumentat, iar evenimentul la care se face referire era, de fapt, o conferință teritorială la care au participat doar membri de partid.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Modificări la codul electoral votate de PDM și PSRM. Deputat: Scrutinul prezidențial este deja fraudat | VIDEO

Deputații din majoritatea parlamentară au votat astăzi, în prima lectură, mai multe modificări la Codul …