Știrea zilei

Vitalie Balinschi: hotărârea CSJ este o comandă politică a lui Dodon. Cerem anularea alegerilor din Hâncești

Hotărârea Curții Supreme de Justiție prin care a anulat, în ultima zi de campanie electorală, înregistrarea candidatului Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi în campania electorală pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr.38, Hâncești este una politică și este o comandă politică a președintelui Igor Dodon. Partidul „ȘOR” va cere anularea alegerilor din 15 martie de la Hâncești, transmite partidulsor.md

Declarațiile au fost făcute de Vitalie Balinschi într-un briefing de presă.

Vitalie Balinschi a arătat că hotărârea CSJ demonstrează că sistemul judiciar a fost capturat de o singură persoană, făcând referire.

„Hotărârea emisă pe ultima sută de metri, prin care am fost exclus din campania electorală denotă încă o dată că acest stat este capturat de un țariok, care a influențat judecătorii”, a declarat Vitalie Balinschi.

El a amintit că ultimele zile și presa a scris despre legăturile lui Igor Dodon și ale consilierilor săi cu diferiți judecători. În acest context, el a menționat că avocații săi au cerut recuzarea a doi judecători, care au fost influențați politic de consilierii lui Dodon, dar demersul apărării a fost respins.

„Instanța a respins recuzarea și a emis o hotărâre influențată politic de către președintele țării”, a declarat Balinschi.

În cadrul briefingului, Vitalie Balinschi a anunțat că va ataca hotărârea CSJ la CEDO și s-a arătat convins că va obține o decizie favorabilă. Balinschi s-a arătat convins că guvernarea va frauda alegerile parlamentare noi de la Hâncești, îndemnând misiunile internaționale din Moldova să declare nul scrutinul parlamentar nou de la Hâncești.

„Analfabetism juridic în materie electorală”, așa a comentat hotărârea CSJ, Vadim Banaru, reprezentantul Partidului „ȘOR” în instanță. Avocatul a apreciat că, de fapt, au pierdut alegătorii, ei fiind privați de dreptul constituțional de a alege.

Amintim că Vitalie Balinschi este singurul candidat care a fost desemnat direct de alegători pentru funcția de deputat, în susținerea căruia au semnat peste 10.000 de cetățeni din circumscripția uninominală nr.38, Hâncești.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cazul deputatului Gațcan a ajuns în atenția presei europene: „Dodon trece de liniile roșii de dragul Rusiei”

Cazul deputatului Ștefan Gațcan a ajuns în vizorul presei europene. Publicația The Brussels Times a publicat un …