Știrea zilei

Virusul ucigaș continuă să lovească Italia. Numărul deceselor este în creștere | VIDEO

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus în Italia crește alarmant. Conform autorităților din peninsulă la această oră se înregistrează 7 morți și 230 de persoane infectate înregistrate oficial. Astfel, în doar două zile, Italia a devenit a treia cea mai afectată țară din lume. România ia măsuri severe de prevenție și control, atât la granița de vest, cât și în aeroporturi, din cauza numărului mare de cetățeni români aflați în peninsulă, dar și a fluxului de călători între cele două țări. Totodată, o universitate din Arad, unde învață mai mulți studenți italieni, și-a suspendat activitatea.

Panică în Italia, unde numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut brusc, iar cel al deceselor se schimbă de la o oră la alta. Cea mai gravă situație este în nordul peninsulei, în provinciile Lombardia și Veneto, unde locuiesc concetățeni de-ai noștri, dar și sute de mii de români.

Din cauza coronavirusului a fost închis Carnavalul de la Veneția, iar trei meciuri din  serie A au fost amânate din cauza epidemiei.

Italia este prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante și magazine. Frica i-a cuprins pe locuitori, iar orașele sunt de-a dreptul pustii, rafturile magazinelor sunt goale, iar în farmacii nu se mai găsesc măști sau soluții dezinfectante. În aceste condiții, republica italiană a devenit țara cea mai afectată de coronavirus din Uniunea Europeană și al treilea focar COVID-19 din lume.

Întrucât în Italia se află cea mai mare diasporă românească, Bucureștiul ia măsuri drastice de prevenire a infectării cu temutul virus. Pasagerii care sosesc pe aeroportul Otopeni din Italia intră în România prin zona de charter și sunt supuși controlului. Aceștia sunt plasați în carantină 14 zile, iar în cazul în care nu respectă regulile sunt pasibili de pedeapsă, anunță Ministerul român al Sănătății.

Din cauza numărului mare de studenţi italieni, Universitatea de Vest din Arad îşi suspendă preventiv cursurile. Până acum, autoritățile italiene nu au anunțat că printre cei afectați s-ar regăsi și români.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de numărul de cazuri care nu au o legătură clară între ele, după ce unii dintre cei infectaţi nu au călătorit în China şi nu au intrat în contact cu bolnavi. În Coreea de Sud, după ce numărul de persoane infectate a crescut din nou, ajungând la peste 760, şi s-au înregistrat încă două decese, s-a declarat “alertă roşie”. Au murit în total 7 oameni din cauza Covid-19.

Iranul a înregistrat încă trei decese, iar numărul total de oameni care au murit din cauza coronavirusului a ajuns la opt. Totodată, sunt infectate 43 de persoane. În Hong Kong, s-au confirmat până acum 74 de cazuri de infectare şi două decese. În China, de unde a pornit epidemia, numărul total al persoanelor infectate este de peste 77.000 şi al deceselor este de aproape 2.600.

Pe de altă parte, China a anunțat că a fost descoperit vaccinul împotriva noului coronavirus, care și-a demonstrat eficacitatea, a declarat ambasadorul Chinei la Moscova, potrivit Interfax. Diplomatul a mai spus că a fost identificat un medicament vechi care acționează eficient împotriva virusului ucigaș. Este vorba despre medicamentul antimalaric – clorochina.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

OMS recunoaşte că există “dovezi emergente” despre răspândirea noului coronavirus prin aer

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut marţi, 7 iulie, că există “dovezi emergente” despre …