22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Viorel Morari, eliberat din arest preventiv | VIDEO Update

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar. Acest lucru a fost confirmat cu puțin timp în urmă, pentru postul nostru de televiziune de avocatul lui Viorel Morari, Vasile Foltea. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul primei ședințe în dosarul în care Morari este acuzat de spălare de bani, în proporţii deosebit de mari și îmbogățire ilicită. Menționăm că înainte de a intra în sala de judecată, fostul șef de la Procuratura Anticorupție a declarat că ar fi fost reținut pentru ca Veaceslav Platon, să fie eliberat înainte de termen.

Dosarul în care Morari este acuzat de spălare de bani, în proporții deosebit de mari, și îmbogățire ilicită a fost deschis recent de către procurori. Potrivit lor, fostul șef al Procuraturii Anticorupție ar fi dobândit ilegal o avere de peste 20 de milioane de lei. Infracțiunile au fost comise prin intermediul membrilor familiei sale, dar și ale altor persoane apropiate. Averea pe care acesta ar fi dobândit-o ilegal depășește 20 de milioane de lei. De cealaltă parte, Viorel Morari se declară nevinovat și nu exclude că a fost reținut pentru ca Veaceslav Platon să fie eliberat înainte de termen.

Menționăm că în cadrul aceluiași dosar, omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de pușcărie, a fost recunoscut de procurori ca parte vătămată. Fostul șef de la Anticorupție este acuzat într-un alt dosar de abuz de putere și informații false în documentele oficiale. Viorel Morari se află în detenţie în penitenciarul nr. 13 și spune că este victima unor persecutări politice.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Șofer din Chișinău, filmat cum voia să calce un pieton | VIDEO

O mașină a fost surprinsă cum încearca intenționat să lovească un pieton pe o stradă …