Știrea zilei

Violeta Ivanov, despre decizia de a adera la Partidul „Șor”: PDM se confruntă cu un șir de probleme foarte grave | VIDEO

Partidul Democrat se confruntă cu un șir de probleme, iar conducerea formațiunii nu oferă răspunsuri și soluții pentru depășirea lor. Acesta ar fi unul dintre motivele plecărilor masive din PDM, a declarat deputatul Partidului Politic „ȘOR” Violeta Ivanov în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune. Parlamentarul a explicat că a decis să se alăture aceste formațiuni politice, deoarece este singura care face mai puțină geopolitică, dar realizează proiecte concrete.

Fiind întrebată despre motivul plecării sale din PDM, Violeta Ivanov a sugerat că principala problemă ar fi conducerea acestui partid.

VIOLETA IVANOV, deputat fracțiunea Partidului Politic „ȘOR”: „Decizia mea finală și a colegilor mei a fost luată după acea ședință a fracțiunii, unde s-au adus acuzații grave la adresa conducerii partidului, care au rămas fără răspuns. Îl îndemn pe președintele partidului să iasă în față și să răspundă la acele învinuiri grave și foarte grave care i-au fost aduse la acea ședință”, a menționat parlamentarul.

Violeta Ivanov a evitat să intre în detalii, dar nu a negat faptul că s-a discutat despre banii pe care liderul PDM, Pavel Filip, i-ar fi primit de la Igor Dodon pentru formarea coaliției cu PSRM, precum și sumele lunare pe care le primește, dar nu ajung la partid.

Am încercat să-l contactăm pe Pavel Filip pentru a obține o reacție, însă liderul democraților nu a răspuns apelurilor și mesajelor noastre. Iar purtătorul de cuvânt al șefului statului, Carmena Sterpu, ne-a răspuns printr-un mesaj că Președenția nu comentează declarațiile actorilor politici. Cât despre decizia de a adera la Partidul „ȘOR,” Violeta Ivanov susține că formațiunea a demonstrat că realizează lucruri și proiecte concrete, chiar fiind în opoziție.

VIOLETA IVANOV, deputat fracțiunea Partidului Politic „ȘOR”: „Pentru mine sunt mult mai aproape implementarea proiectelor și faptele concrete, decât lozincile și presupuse valori care rămân pe hârtie. La Partidul „ȘOR” am văzut implementarea proiectelor, iar la Orhei vedem începutul europenizării Republicii Moldova. Oamenii sunt sătui de geopolitică, dar așteaptă lucruri concrete – bunăstare, locuri de muncă, infrastructură”, a explicat deputatul.

Amintim că 12 deputați PDM au părăsit în ultimul timp formațiunea, iar doi dintre aceștia – Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc s-au alăturat echipei Partidului Politic „ȘOR”.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ilan Șor a răspuns la acuzațiile lui Igor Dodon: Atacurile nefondate în adresa Partidului ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini | VIDEO

Atacurile nefondate în adresa Partidului Politic ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini, …