22 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Violențe în Ierusalim: Zeci de răniți | VIDEO

Ciocniri între polițiștii israelieni și numeroși palestinieni, care au marcat prin rugăciune prima zi a Sărbătorii Sacrificiului, s-au soldat cu zeci de răniți. Altercațiile au avut loc duminică, pe Esplanada Moscheilor, la Ierusalim.

Dupa rugăciunea la moscheea Al-Aqsa, sute de palestinieni au început să scandeze în arabă: „Prin sufletul nostru, prin sângele nostru, ne sacrificăm pentru tine, Al-Aqsa”, relatează AFP.

Au început apoi ciocnirile, iar forțele de ordine, care controlează accesul pe esplanada, au folosit grenade asurzitoare pentru a-i dispersa pe palestinienii care aruncau cu diverse obiecte. Semiluna Roșie palestiniană a anunțat că 61 de persoane au fost rănite, dintre care aproximativ 15 fiind spitalizați.

Poliția a anunțat că din rândul forțelor de ordine au fost rănite patru persoane și a menționat că șapte oameni au fost arestați. După apariția tensiunilor, poliția a blocat inițial accesul evreilor în zonă, însă după critici a redeschis singura cale de acces pentru ca evreii, care voiau să marcheze Tisha Be’Av, ziua în care se ține postul cel mai greu dintre cele patru posturi în amintirea distrugerii Templului din Ierusalim, să poată intra.

Aflată în centrul conflictului dintre israelieni si palestinieni, Esplanada Moscheilor se situează în Ierusalimul de Est, sector palestinian al orașului ocupat din 1967 de Israel, care l-a anexat apoi fără ca acest lucru să fie recunoscut de comunitatea internațională. Esplanada este un loc sfânt atât pentru musulmani cât și pentru adepții religiei mozaice.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Australia: Furtunile uriașe de praf au transformat ziua în noapte | VIDEO

Furtuni uriașe de praf au transformat ziua în noapte în Australia, arată The Guardian. În …