Știrea zilei

Zi de doliu în țară. Coaliția de guvernământ a împărțit evenimentul în două tabere | VIDEO Update

Conform deciziei Guvernului, ziua de vineri, 23 august este zi de doliu. În memoria victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, drapelele de stat au fost coborâte în beznă. Coaliția de guvernământ a împărțit evenimentul în două tabere. Șeful statului, Igor Dodon a ales să petreacă această zi la Comrat, împreună cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah și mai mulți deputați socialiști, iar premierul, Maia Sandu, împreună cu aleșii poporului din Blocul „ACUM” au ținut un minut de reculegere în memoria celor care au avut de suferit de pe urma stalinismului, în fața Guvernului.

La Chișinău, drapelul de stat a fost arborat în bernă de dimineață. Ulterior, membrii Guvernului și autoritățile publice au păstrat un moment de reculegere în memoria tuturor victimelor regimurilor totalitariste. De asemenea, membrii Guvernului Sandu au oferit cetățenilor panglici negre.

Între timp, șeful statului Igor Dodon a mers în Găgăuzia unde a fost organizată o „ceremonie solemnă de depunere a florilor la Complexul memorial, cu ocazia aniversării a 75-a de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă”. Președintele a scris pe o rețea de socializare că i-a felicitat pe locuitorii orașului Comrat și ai întregii Autonomii cu ocazia acestei date importante și a subliniat în mod deosebit că evenimentele din august 1944 sunt percepute de marea majoritate a populației Moldovei anume ca o sărbătoare a eliberării și a victoriei, în pofida diferitelor interpretări politice. De asemenea, Igor Dodon a posta și câteva fotografii în care se vede că drapelul nu a fost arborat în bernă.

Amintim că, prin hotărâre de Guvern, ziua de 23 august se declară zile de doliu. Totodată, președintele Igor Dodon intenționează să organizeze la 24 august „un concert grandios” dedicat „eliberării Moldovei de fascism”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Fost Ministru al Sănătății: Spitalele din țară ar putea deveni adevărate pepiniere de coronavirus | VIDEO

Spitalele din țară ar putea deveni adevărate pepiniere de coronavirus, dacă toți lucrătorii medicali din …