Știrea zilei

VIDEO // Vindeau Ecstasy în cluburile de noapte din Capitală. Cu cât vindeau o pastilă și ce riscă acum

Ofițerii  Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii din cadrul procuraturii municipiului Chișinău oficiul Râșcani, au destructurat un grup criminal specializat în comercializarea drogurilor de tip pastile Ecstasy în cluburile de noapte din Chișinău.

Amintim că,  în lunile noiembrie – decembrie 2018, polițiștii au descins în două cluburi de noapte din municipiul Chișinău, fiind reținute 10 persoane, printre care și administratorul unui local, chelneri și alte persoane implicate în comercializarea drogurilor. Ulterior, au fost întreprinse acțiuni pentru identificarea sursei de proveniență a drogurilor, fiind obținute informații și date referitor la originea pastilelor Ecstasy.

Astfel, au fost identificați doi bărbați, cu vârsta de 24 și respectiv 32 de ani, domiciliați în raionul Anenii Noi, care acționau prin intermediul persoanelor de încredere – angajați ai cluburilor de noapte sau clienți permanenți ai acestora și le transmiteau droguri de tip pastile Ecstasy pentru comercializare.

Pe parcursul a două luni, polițiștii și procurorii au documentat acțiunilor ilicite ale persoanelor menționate, fiind obținute probe pertinente care au demonstrat faptul comercializării drogurilor, fiind efectuate achiziții de control prin intermediul investigatorilor sub acoperire. 

În urma descinderilor suspecții au fost reținuți, iar în rezultatul perchezițiilor efectuate au fost ridicate peste 300 de pastile Ecstasy de culoare verde, identice celor depistate anterior în cluburile de noapte, precum și marijuană cu masa totală de aproximativ 250gr.

O pastila Ecstasy era comercializată de către suspecți cu 150 de lei, iar în cluburile de noapte acestea erau realizate consumatorilor la prețul de 400 lei. Pastilele erau aduse de către suspecți pe cale de contrabandă din Olanda, utilizând în acest sens serviciile de transportare a coletelor.

Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă închisoare de la 7 la 15 ani. 

Cercetările continua pentru identificarea altor persoane implicate în  acest caz.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Medicul Komarovski despre închiderea OrheiLand: O guvernare sănătoasă la cap nu poate să închidă un parc | VIDEO

Cel care a luat decizia de a închide un parc bine amenajat unde sunt asigurate …