Știrea zilei

VIDEO // „Vă rog să mă alegeți deputat din partea Diasporei de Est pentru că …”

Republica Moldova este un stat care se confruntă astăzi cu un șir de probleme, din cauza cărora cetățenii pleacă masiv peste hotare. De această părere sunt candidații din circumscripția uninominală nr. 49, care menționează că anume ei sunt cei care pot schimba lucrurile spre bine pentru cetățenii rămași acasă, dar și pentru ca cei plecați să se întoarcă. Opiniile au fost exprimate la dezbaterile publice – „Vă rog să mă alegeți deputat din partea Diasporei de Est pentru că…”.

Vladimir Bolea, reprezentantul lui Dorin Frăsîneanu, candidatul din partea blocului „ACUM” pe circumscripția 49, a declarat că acesta are o pregătire intelectuală extrem de bună, căpătată atât în universitățile din Vest, cât și din Est.

Potrivit candidatului independent pe circumscripția uninominală nr. 49, Dumitru Pogorea, care locuiește acum în Novosibirsk, acesta a hotărât împreună cu familia sa să candideze la funcția de deputat în Parlament, iar candidatura sa a fost aprobată în septembrie 2018 în cadrul unui congres extraordinar al Uniunii interregionale a Asociațiilor de moldoveni din Federația Rusă „Baștina”, al cărei fondator este.

Nicolae Pascaru, reprezentantul lui Gheorghe Para, candidat pe circumscripția uninominală nr. 49 din partea Partidului Socialiștilor, a declarat că, atât el, cât și întreaga echipă va face tot posibilul și imposibilul pentru a schimba viața moldovenilor din Moldova și pentru a face statul atractiv pentru cetățenii plecați peste hotare.

Potrivit candidatului pe circumscripția 49, din partea Partidului Politic „ȘOR”, Valerii Klimenco, care este și preşedintele Congresului Comunităţilor Ruse din Moldova, în spatele lui stă o echipă nu doar puternică, dar și cu experiență în modernizarea localităților. Candidatul a declarat că „Partidul Politic „ȘOR” nu este pentru Vest sau pentru Est, ci este „pentru Moldova”. Iar problemele – „Nimeni nu le va soluționa în locul nostru – nici Bruxelles-ul, nici Washington-ul, nici Moscova – doar noi împreună putem face acest lucru”, a conchis Klimenco.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …