Știrea zilei

VIDEO // Trei tineri din Glodeni și Hâncești furau din casele oamenilor

Trei tineri în vârstă de 19 şi respectiv 20 de ani din raioanele Glodeni și Hâncești au fost încătușați de oamenii legii, fiind bănuiți că au jefuit cel puțin trei apartamente din Chișinău. Potrivit informaţiilor acumulate de către ofiţerii de investigaţii, indivizii erau specializaţi în spargeri de locuinţe.

Indivizii forțau geamurile din termopan, atunci când proprietarii lipseau de acasă. Aceștia au pătruns în cel puțin 3 locuințe din sectorul Râșcani, pe parcursul lunilor ianuarie și februarie. Au sustras mijloace bănești și articole din aur, suma pagubei cauzată proprietarilor constituind 400 000 de lei. În urma perchezițiilor autorizate, polițiștii au depistat o parte din bunurile sustrase, acestea fiind ridicate, iar ulterior urmează să fie restituite proprietarilor. Indivizii au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile şi sunt cercetaţi penal pentru furturi în proporţii deosebit de mari.

Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 12 ani.

În acest context, Poliţia vine cu recomandări către cetățeni de a fi mai sceptici în privința persoanelor necunoscute sau a persoanelor care încearcă să vândă bunuri, astfel sustrăgând atenția cu scopul de a fura. Proprietarilor apartamentelor situate la parter se recomandă să monteze gratii sau sistem de alarmă la ferestrele care sunt expuse pericolului de spargere.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …