23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

VIDEO // Tiraspolul respinge acuzațiile de implicare în scrutinul parlamentar

Autoritățile din stânga Nistrului nu au nicio tangență cu presupusele tentative de a frauda alegerile pentru Legislativul de la Chișinău. Astfel a reacționat Tiraspolul, la acuzațiile unor concurenți electorali, implicați în scrutinul de astăzi vizavi de transportarea organizată a locuitorilor din regiunea transnistreană către secțiile de votare.

După ce Comisia Electorală Centrală a sesizat organele de drept referitor la contestațiile depuse de opoziție, precum că electoratul din regiunea transnistreană este adus cu microbuzele la secțiile de votare și instructat pentru cine să voteze, Tiraspolul a venit cu o reacție.

Într-un interviu pentru TASS, Galina Antiufeeva, vice-președintele autoproclamatului legislativ transnistrean, a declarat că Tiraspolul nu se implică în niciun fel în scrutinul parlamentar de la Chișinău.

”Am avut o atitudine respectuoasă față de solicitarea autorităților de la Chișinău de a nu împiedica cetățenii care au acte de identitate moldovenești de a-și exprima votul. Însă în ceea ce privește acuzațiile de fraudare venite din partea unor partide politice moldovenești, menționăm că autoritățile transnistrene le consideră nefondate.”

Aproape jumătate din populația care locuiește în stânga Nistrului, adică în jur de 220 de mii de oameni au acte de identitate moldovenești.

Pentru aceștia, la alegerile parlamentare din 24 februarie au fost deschise 47 secții de votare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație unui consilier municipal din partea Partidului „ȘOR”, o stradă a capitalei va fi reparată | VIDEO

Autoritățile municipale au început lucrările de reparație pe strada Haltei, din regiunea Gării Feroviare, în …