Știrea zilei

VIDEO // Theresa May a confirmat amânarea votului privind acordul pentru Brexit

Premierul britanic Theresa May a confirmat amânarea votului privind acordul pentru Brexit în Parlamentul de la Londra. Ea a recunoscut că, dacă l-ar fi supus votului, documentul ar fi fost respins.

May nu a spus când ar putea avea loc următoarea încercare. May a insistat că acest acord asupra Brexit-ului este, în linii mari, cel mai bun posibil, precizând că principala chestiune disputată rămâne regimul graniței dintre Irlanda de Nord și Irlanda, după ieșirea  Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Premierul britanic a avertizat că în eventualitatea ieșirii din Uniune fără un acord, vor avea de suferit „părțile mai sărace” ale Regatului Unit. Înaintea declarației lui May, ai mulți lideri europeni au declarat că acordul cu Londra privind Brexit-ul  nu poate fi renegociat pe punctele esențiale. Ulterior, șeful opoziției laburiste a spus că guvernul a pierdut controlul asupra evenimentelor și este în derivă.

  • 1
  •  
  •  
  •  

Citește și

Hotărârile emise de Curtea Constituțională nu pot fi atacate in alte instanțe: Judecătoria Chișinău nu mai poate examina cererea depusă de Vladimir Țurcan | VIDEO

Instanțele judecătorești din Moldova nu au dreptul să examineze și să emită hotărâri în legătură …