Știrea zilei

VIDEO // SUA recunosc alegerile din Moldova

Statele Unite ale Americii felicită, printr-un comunicat, poporul din Moldova, Comisia Electorală Centrală și câștigătorii alegerilor parlamentare din 24 februarie. În același timp, SUA îndeamnă liderii din Moldova să se miște rapid, pentru a forma un nou Guvern, care să respecte voința alegătorilor din Moldova.

”Salutăm evaluarea OSCE, cum că alegerile au fost competitive și în general au respectat drepturile fundamentale”, se arată în mesajul Departamentului de Stat american. Pe lângă îndemnul de a se mișca cu pași rapizi pentru a forma un nou Guvern, Departamentul de Stat al SUA recomandă autorităților, să investigheze afirmațiile de presupusă mituire a alegătorilor, dar și alte abateri. La fel, conducerea țării ar trebui să ia în considerare recomandările OSCE, ale Comisiei de la Veneția și a altor organizații internaționale pentru viitoarele alegeri.

Amintim că alegerile au fost recunoscute de către Misiunea OSCE de observare a scrutinului, de observatorii Parlamentului European, ai Institutului Republican Internațional din SUA, dar și de alte organizații regionale.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …