22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

VIDEO // ȘOR: vom asigura pensia minimă de 5.000 de lei

Odată cu victoria Partidului Politic ”ȘOR” la alegerile parlamentare, pensia minimă va fi majorată până la cel puțin 5.000 de lei, pensionarii vor primi medicamente gratuite, iar mărfurile și serviciile pe care le vor procura vor fi scutite de impozite. Asta a garantat în cadrul unui briefing, președintele formațiunii, Ilan Șor.

Ilan Șor a precizat că Partidul ”ȘOR” are un program economic bine argumentat, bazat pe soluții reale și testate deja în municipiul Orhei. O parte importantă a programului Partidului ”ȘOR” se referă la pensionari, oamenii care au construit Republica Moldova de astăzi și care merită o viață decentă.

Programul pentru pensionari este bazat pe trei piloni, iar unul dintre aceștia se referă la majorarea imediată a pensiei minime până la 5.000 de lei. Aceasta însă va crește an de an, odată cu majorarea salariului mediu.

De asemenea, programul formațiunii sale pentru pensionari mai prevede anularea taxelor directe și indirecte la mărfurile și serviciile pe care le procură pensionarii, ceea ce va conduce la reducerea acestora cu 30%.

De asemenea, Partidul ”ȘOR” promite asigurarea pensionarilor cu medicamente gratuite. Ilan Șor a dat asigurări că echipa sa știe cum să realizeze reformele necesare pentru a realiza toate promisiunile electorale, așa cum a făcut și la Orhei, printr- un program economic bine elaborat, ce va asigura creșterea bugetului și creșterea economică în toată țara.

”Acest program se bazează pe ce am obținut la Orhei. Dacă la Orhei am crescut bugetul de 3 ori în decurs de 3 ani, în țară, unde vom avea mai multe pârghii, vom obține asemenea realizări cu atât mai ușor”, a promis Ilan Șor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Andrian Candu:  Revenirea primarilor democrați în PDM s-ar fi făcut prin presiuni

Președintele grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, sugerează că revenirea primarilor democrați de la Dondușeni în …