Știrea zilei

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial al Comisiei Electorale Centrale, la sesizarea fostului candidat la parlamentare din partea Blocului „ACUM”, Valeriu Munteanu. Asta în contextul în care, anterior, Munteanu s-a adresat la CEC cu o sesizare, referitor la faptul că Partidul ”Șor” ar fi fost finanțat ilegal.

„Concluziile despre vinovăția persoanelor nu pot fi întemeiate pe presupuneri”. Acesta este răspunsul Comisiei Electorale Centrale la sesizarea lui Valeriu Munteanu, cum că banii primiți de la stat, de mai multe companii, ar fi ajuns ulterior în visteria de campanie a lui Ilan Șor, semnat de președinta CEC, Alina Russu.

Pe rețelele de socializare, Valeriu Munteanu, fost candidat la parlamentare din partea Blocului ACUM, a anunțat că a sesizat Comisia Electorală Centrală referitor la faptul că Partidul Șor ar fi fost finanțat ilegal.

Potrivit răspunsului la această sesizare, parvenit de la CEC din data de 4 Martie, care face referire Codul contravențional, se menționează: „declarațiile pe propria răspundere ale agenților economici inexistența cotei de stat, străine sau mixte în capitalul social și privind lipsa restricțiilor, iar fără dovezi clare care să demonstreze acceptarea cu rea credință a resurselor neconforme, persoanele cu funcții de răspundere din cadrul partidului vizat nu pot fi sancționate”.

Menționăm că, în cadrul acestor alegeri, Valeriu Munteanu și liderul Partidului ”Șor”, Ilan Șor, au fost contracandidați pe circumscripția uninominală Orhei, unde Ilan Șor l-a învins detașat pe candidatul ACUM, Valeriu Munteanu.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Oficialii europeni, despre rezultatele alegerilor din Moldova

Alegerile din Republica Moldova au fost administrate transparent și corect. Este opinia lui David McAllister, …