Știrea zilei

VIDEO // Scrutinul de astăzi a fost marcat de zeci de incidente care au avut loc la unele secții de votare

Scrutinul de astăzi a fost marcat de zeci de incidente care au avut loc la unele secții de votare. Poliția susține că până la ora 16 au fost înregistrate peste 50 de cazuri. Și unii concurenți electorali s-au plâns la Comisia Electorală despre unele încălcările.

Democrații s-au plâns la CEC pe Maia Sandu care ar face agitație electorală împotriva referendumului, deși nu s-a înregistrat în calitate de concurent electoral pentru plebiscit.

Potrivit PDM, într-un filmuleț video, Sandu ar fi îndemnat alegătorii să nu ia buletinele pentru referendum, încălcând astfel prevederile Codului Electoral. Totodată, candidatul blocului ”ACUM” ar face presiune asupra membrilor secțiilor de votare să nu dea buletinele de vot, decât dacă le cer alegătorii. De cealaltă parte, potrivit democraților copreședintele Blocului ACUM, Andrei Năstase, ar fi făcut agitație electorală în incinta secției de vot, lucru inadmisibil, susțin petiționarii.

Dacă celor doi nu prea le-a mers cu victimizarea falsă privind o presupusă intoxicare cu mercur, acum caută careva motive lipsite de credibilitate pentru a se victimiza. Dau dovadă de ieșiri isterice care au scopul de a tulbura și a tensiona spiritele în societate.

Contactați de noi, reprezentanții blocului ACUM au declarat că liderii formațiunilor nu au făcut agitație ci au informat alegătorii, calificând acuzațiile drept aberații. Pe de altă parte poliția a înregistrat o serie de incidente. Un alegător din Ialoveni a plecat acasă cu o ștampilă din cabina de votare. În scurt timp, persoana a fost identificată, iar ștampila, întoarsă. În alte trei cazuri alegătorii au deteriorat intenționat buletinele de vot. De asemenea, au fost înregistrate și situații în care panourile electorale ale unor concurenți au fost distruse. Șeful poliției de Patrulare, Marin Maxian a declarat că au primit o sesizare de la CEC despre o presupusă mituire a unor alegători, iar cazul este cercetat de către oamenii legii.

De dimineață au fost înregistrate zeci de cazuri de transportare a pasagerilor fără actele necesare în acest caz, motiv pentru care șoferii riscă amenzi de peste 25 de mii de lei.

Poliția a mai documentat 20 de cazuri de împărțire a materialelor electorale care contravin Codului Electoral.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …