Știrea zilei

VIDEO // Radu Albot a câștigat primul titlu ATP al țării sale

”Radu Albot, instruit pe terenuri de lemn, câștigă primul titlu ATP al țării sale!” Cel mai bun tenismen moldovean din istorie continuă să fie subiect de discuție în presa internațională. De această dată prestigioasa publicație americană The New York Times i-a dedicat un articol sportivului nostru, după ce Albot a câștigat turneul ATP „Delray Beach Open”, care s-a desfășurat în statul Florida, SUA.

„În timp ce Radu Albot devenea primul moldovean care a câștigat un titlu ATP, în mica sa țară din Europa de est aveau loc alegeri parlamentare. De data aceasta Albot nu a putut să meargă să voteze, spre deosebire de 4 ani în urmă, când, fiind la un turneu în Franța, a cheltuit 200 de euro pe taxi, ca să meargă la Ambasada Moldovei pentru a vota”, scrie publicația americană.

De aceasta dată, Albot a fost ocupat de finala turneului Delray Beach Open. Acolo, el a dispus de Dan Evans, astfel cucerind titlul de campion. Scorul meciului a fost 3 la 6, 6 la 3, 7 la 6. Moldoveanul a câștigat 97.490 de dolari, cel mai mare salariu din cariera sa.

Albot luptă de mai mult de un deceniu pentru o astfel de performanță și abia acum și-a transformat visul în realitate. Înaintea turneului Delray Beach Open, el ocupa poziția a 82-a în ierarhia ATP. Obținând victoria în fața lui Evans, Albot a urcat până pe locul 52.

Radu Albot este primul tenismen din Moldova, care a intrat în TOP 100.

„Moldova, o fostă republică sovietică cu o populație de 3,55 de milioane, este mai cunoscută pentru producerea de vin decât de tenismani”, se spune în articol.

The New York Times îl citează pe Albot, care spune: „Nu vreau să îmi termin cariera și să văd că tenisul a murit în țara mea. Vreau să merg la toate turneele și să văd fluturând steagul Moldovei”.

Albot a mai adăugat că atunci când cariera sa se va încheia, ar vrea să se întoarcă în Moldova și să ajute să educe o nouă generație de jucători de tenis.

  •  
  •  
  • 2
  •  

Citește și

UEFA a amânat Campionatul European de Fotbal

UEFA a decis amânarea Campionatului European de fotbal, care trebuia să se dispute în vara …