Știrea zilei

VIDEO // PSRM invită blocul ”ACUM” la discuții pentru a negocia o coaliție

PSRM invită blocul ”ACUM” la discuții pentru a negocia o coaliție. Reprezentanții PSRM au stabilit și vremea exactă a întâlnirii – mâine la ora 15.00, la sediul formațiunii. Potrivit declarației adoptate astăzi de formațiune, viitoarea alianță de guvernare trebuie formată în jurul socialiștilor.

În cadrul brifingului de presă, liderii Partidului Socialiștilor au declarat că, deși le este dificil să inițieze discuții cu partidele care au guvernat țara în ultimii zece ani, eventualele alegeri repetate îi obligă să identifice teren comun pentru formarea unei coaliții.

Amintim că recent și PDM a lansat un apel la discuții, în vederea formării unei majorități parlamentare, către blocul „ACUM”. Anterior, Blocul Electoral „ACUM” declara că nu va face alianță nici cu Partidul Democrat și nici cu socialiștii. La data de 10 martie, unul din liderii Bloclui Electoral „ACUM”, Andrei Năstase anunța pe o rețea de socializare, citez: „suntem astăzi aleși în Parlamentul Republicii Moldova pentru că am promis oamenilor că vom elibera Moldova din captivitatea regimului Plahotniuc – Dodon, dar nu că vom face alianţe cu ei. Iar oamenii pentru asta ne-au votat”.

Pe de altă parte, după ce liderii Blocului Electoral „ACUM” au luat act de invitația PSRM la discuții, secretarul general al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Chiril Moţpan a declarat pentru IPN că detalii în acest sens vor fi oferite marți, 12 martie, în cadrul unei conferințe de presă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Nu le-a mers la Curte, acum o fac în Parlament: Socialiștii vor ca șeful statului să rămână membru de partid

Interdicția de a fi membru de partid, care este impusă în prezent președintelui țării ar …