23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

VIDEO // Printre partidele cu roluri importante pe scena politică de la noi din țară, se regăsesc și formațiunile care nu au intrat în parlament

Printre partidele care au jucat, recent, roluri importante pe scena politică de la noi din țară, se regăsesc și formațiunile care nu au intrat în parlament. În urma rezultatelor alegerilor parlamentare printre aceștia se numără comuniști și liberalii. În același timp, în ciuda criticilor din partea adversarilor, cea mai tânără formare politică, Partidul Politic ”ȘOR” a obținut un succes proeminent. Noua aliniere a forțelor pe arena politică se explică prin faptul că alegătorul moldovean este obosit de promisiuni deșarte și a ales candidații după criteriul faptelor concrete, spun analiștii.

O viață politică lungă și să rămână la putere. S-a dovedit că acest lucru nu este suficient pentru a câștiga alegerile. În Moldova a început o nouă etapă, cu un nou echilibru al puterii, spun analiștii. Potrivit rezultatelor alegerilor, unul dintre cele mai faimoase partide politice din țară – comuniștii – nu a trecut pragul electoral. Acesta s-a clasat pe locul 5, cu de 3,76% din sufragii.

Un alt partid este cel al Liberal, care ocupă a 7-a poziție din 15, acumulând doar 1,25% la sută din sufragii. Acestea se îndreaptă pe o poziție neobișnuită pentru ele în Parlament, dar potrivit analiticilor, aici există o explicație logică.

Pentru mulți cetățeni, partidul Politic „ȘOR” a devenit o adevărată senzație în alegerile parlamentare din 2019. Cea mai tânără formațiune politică nu numai că a trecut pragul electoral, dar și i-a întrecut în competiția politică pe foștii jucători

Este de menționat faptul că acest progres a fost obținut în ciuda valului de critici venite de la oponenți. Alegătorii au obosit de promisiuni deșarte ale politicienilor, susțin analiștii. Societatea așteptă demult acea forță politică care va întreprinde acțiuni reale.

Un asemenea scenariu a fost anticipat și de către presa străină. O publicație rusească cu renume, „Delovaia Gazeta”, a numit partidul ”ȘOR”, drept o forță de alternativă de stânga. Despre ”Fenomenul ”ȘOR” au scris și publicațiile europene, menționând că acesta ar putea crea modelul socialismului elvețian în Moldova, demonstrat deja prin proiectele implementate în Orhei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație unui consilier municipal din partea Partidului „ȘOR”, o stradă a capitalei va fi reparată | VIDEO

Autoritățile municipale au început lucrările de reparație pe strada Haltei, din regiunea Gării Feroviare, în …