23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

VIDEO // Președintele Dodon, luat în derâdere de presa rusă

Rezultatele alegerilor nu au îndreptățit speranțele pe care le-a avut unii reprezentanți ai elitei politice din Rusia, vizavi de președintele Republicii Moldova Igor Dodon. Despre aceasta a vorbit într-un interviu pentru portalul rusesc ”Regnum”, vicepreședintele Comitetului pentru CSI ,  integrare euroasiatică și relații cu concetățenii al Dumei de Stat din Federația Rusă, Constantin Zatulin. Politicianul reprezintă partidul prorezidențial ”Edinaia Rossia”.

”Datorită aparițiilor excesive ale președintelui Igor Dodon și a susținătorilor săi în sursele mas-media din Republica Moldova, s-a creat impresia că alegerile din 24 februarie reprezintă lupta decisivă în care socialiștii ar putea să învingă. După cum știm, în rezultatul alegerilor care au avut loc, ei, încă odată, au despărțit Moldova în anumite  tabere, iar în acest sens, rezultatele acestor alegeri nu pot fi calificate drept o victorie a cuiva.” – a declarat Zatulin.

Din spusele politicianului rus, rezultatele au fost știute înainte de scrutin, iar partidul socialiștilor împreună cu Dodon, înainte de alegeri nu au avut nicio șansă să câștige majoritatea din motiv că aceștia s-au aliat cu liderul partidului democrat, Vladimir Plahotniuc atunci când au votat pentru modificarea Codului Electoral.

”Am impresia că la noi cineva, sper că nu la cel mai înalt nivel, a făcut din Dodon un fel de idol, iar acest lucru este inadmisibil. În anii trecuți am avut asemenea  idoli și în alte țări, în  care mai apoi ne-am dezamăgit  amarnic. Întreaga istorie a  activității noastre în Ucraina este istoria celor care nu ne-au îndreptățit așteptările. Kravciuc, Ianukovici, Iușcenko – sunt povești de viață despre  care toți știu cum s-au sfârșit. Dodon nu este nici mai bun nici mai rău ca aceste personaje.” – a menționat Constantin Zatulin.

În această situație, Igor Dodon nu are decât să facă o coaliție cu liderul democrat Vlad Plahotniuc pentru a-și întoarce măcar o parte din împuternicirile sale sau dacă nu va reuși să înțeleagă, Dodon va rămâne în rolul unui ”rege gol”, care nu are nici o putere ca președinte. Dacă nu se va reuși să se înțeleagă cu nimeni, în țară se vor desfășura alegeri anticipate, a menționat Zatulin, în interviu pentru portalul rusesc ”Regnum”.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Grație unui consilier municipal din partea Partidului „ȘOR”, o stradă a capitalei va fi reparată | VIDEO

Autoritățile municipale au început lucrările de reparație pe strada Haltei, din regiunea Gării Feroviare, în …