Știrea zilei

VIDEO // Piese auto de contrabandă, în valoare de peste un milion de lei, confiscate la frontieră

Polițiștii de frontieră, în coordonare cu Procuratura raionului Briceni, au destructurat un grup infracțional, specializat în transportul ilegal de piese auto de schimb peste frontieră.

Conform probelor acumulate, timp de câțiva ani, mai multe persoane au introdus în mod fraudulos pe teritoriul Republicii Moldova cu scop de comercializare un număr mare de piese auto procurate în Polonia.

Lotul de bunuri era transportat prin diferite metode ilicite și cu un traseu bine definit,  Polonia – Ucraina – Republica Moldova.

În rezultatul urmăririi penale a fost identificat capul grupării, care s-a dovedit a fi un cetățean moldovean de 46 de ani, cu viză de domiciliu în raionul Orhei.

Bărbatul acționa în complicitate cu alți patru cetățeni moldoveni, fiecare având un rol bine determinat în schema infracțională.

Aceștia intrau în grațiile proprietarilor de ateliere specializate în reparaţii auto și primeau de la ei comenzi de piese auto, pe care le găseau pe piaţa internă a Poloniei, după care, având înţelegeri cu şoferii de camioane, aduceau în țară, camuflate printre mărfurile transportate legal, cantități impunătoare de piese auto de schimb.

Bunurile erau introduse în țară prin punctul de trecere comun  Criva-Mămăliga.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate telefoane mobile, circa 3000 de euro, înscrisuri de ciornă cu evidenţa tranzacţiilor efectuate, facturi de achiziţionare a pieselor auto în Polonia și  400  de piese pentru diferite mijloace de transport.

Pe piața din Moldova, valoarea estimativă a bunurilor ridicate în timpul perchezițiilor este de peste  un milion de lei.

Pentru comiterea acestei infracţiuni, membrii grupului riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10  ani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tragedie la Strășeni: Patru copii au rămas fără mamă, după ce un bărbat și-a ucis soția

Un bărbat a fost reținut de oamenii legii, după ce și-a ucis fosta soție. Crima …