Știrea zilei

VIDEO // Piața de flori pe cale de dispariție

Pot fi lipsiți și de puținul pe care îl au. Proprietarii gheretelor de flori de pe bulevardul Cuza-Vodă din sect. Botanica al capitalei, riscă să rămână fără locul unde își puteau câștiga existența, majoritatea fiind pensionari. Autoritățile municipale urmează să evacueze complexul de gherete din zonă și nu mai doresc să le prelungească autorizația, motivând că florile ar strica aspectul străzii și îndemnând comercianții să-și găsească un alt loc pentru  vânzare.

Cuplul de pensionari – Iurie, veteran de război, și soția sa Parascovia, florăreasă de mai bine de 18 ani, spun că, pe lângă pasiune, florile sunt unica lor sursă de venit. Disperați de situația în care se află, aceștia nu mai știu la care ușă să bată după ajutor. Doar un  singur lucru e foarte clar.

Atât ei, cât și colegii lor de muncă, spun că nu vor nimic, doar să fie lăsați să muncească, pentru că asta au făcut toată viața, și-au câștigat cinstit banii. Ei se plâng că li se încalcă dreptul la muncă în  timp ce dețin toate actele în regulă.

Cu un astfel de mesaj au venit, repetat, muncitorii și în această dimineață la Primăria Chișinău în cadrul ședinței CMC și au solicitat ajutor de la aleșii locali. Asta, după ce, cu câteva zile în urmă  pretorul sect Botanica, Ion Diaconu le-a promis oamenilor că va clarifica situația.

Acest subiect a fost discutat și în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale la data de 10 decembrie, unde pretorul de Botanica, Ion Diaconu, a schimbat macazul. Acesta  a menționat că soarta lor depinde de voința primarului interimar, Ruslan Codreanu. Echipa noastră de televiziune a mers la pretura sect. Botanica  pentru a discuta cu el, acesta însă nu a fost de găsit. Codreanu, la  rândul lui, a refuzat să vorbească cu noi la acest subiect.

Antreprenorii au primit răgaz, până la 15 martie, apoi, cele 12 gherete trebuie  să fie eliberate. Ei spun că vor lupta până în pânzele albe pentru dreptate. Mai mult, antreprenorii presupun că locul unde sunt ampalasate gheretele este unul strategic și poate fi ținta unui interes comercial. Echipa  noastră tv v-a monitoriza acest caz.

  • 3
  •  
  •  
  •  

Citește și

Responsabilii serviciilor municipale din Orhei: șeful interimar al Inspectoratului de Poliție refuză să colaboreze în lupta comună cu noul coronavirus | VIDEO

Îmbulzeală, nervi și risc sporit de infectare cu noul coronavirus. Se întâmplă în centrul municipiului …