Știrea zilei

VIDEO // Pentru alegerile parlamentare și referendum vor fi tipărite circa 12 mln de buletine de vot. Cum le vom deosebi

Pentru alegerile parlamentare și referendumul consultativ din 24 februarie 2019 vor fi tipărite aproximativ 12 milioane de buletine de vot. Cei de la CEC au anunțat care vor fi culorile celor 4 buletine de vot și cum le vom putea deosebi.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, buletinele de vot vor fi tipărite pe hârtie mată, iar acestea   se vor deosebi prin culoare.   Buletinele pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile  uninominale vor fi de culoare violet, iar în circumscripția națională – de culoare gri afumat.

În cazul referendumului republican consultativ, buletinul care va conține întrebarea „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” va avea culoarea galben pal, iar cel pe care va fi imprimată întrebarea „Sunteți pentru ca poporul să poată demite deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” va avea culoarea bej.

Reamintim că CEC a anunțat că în cele 125 de secții de  vot deschise peste  hotare vor fi tipărite și trimise 990 600 de buletine de vot doar pentru referendum, dintre care 181 700 vor fi în limba rusă. Prețul unui buletin de vot este de circa 14 bani.

  •  
  •  
  • 2
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …