Știrea zilei

VIDEO // PDM a invitat blocul ACUM la negocieri pentru a forma o coaliție

Partidul Democrat a trimis scrisori liderilor PAS și PPDA cu invitația la dialog, pentru a forma o coaliție de guvernare. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele PDM Vladimir Cebotari în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Cebotari, declarațiile categorice ale liderilor PAS și PPDA și lipsa unui răspuns din partea acestora arată că cei doi sunt încă în febra emoțiilor electorale. În același timp, Cebotari a menționat că din acest motiv există riscul ca, în decurs de un an, Republica Moldova să rămână fără un Guvern, iar acest lucru ar putea speria investitorii, dar și partenerii externi.

Democratul a mai declarat că în cazul în care liderii blocului „ACUM” vor renunța la negocieri – PDM intenționează să discute posibilitatea creării unei coaliții cu fiecare deputat în parte. Potrivit lui, PDM este deschis pentru negocieri cu toate formațiunile politice, însă pe primul loc, în prioritatea democraților, se află anume blocul „ACUM”.

Amintim că, pe 21 februarie, candidații din partea Blocului Electoral au semnat un angajament față de cetățeni, în care se spune că nu vor face nicio alianță.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pro Moldova a sesizat CC pe cazul presiunilor față de Ștefan Gațcan. „Să ne spună dacă un deputat este în serviciul poporului sau a unui partid”

Membrii partidului Pro Moldova au sesizat Curtea Constituțională, cerând să se expune pe marginea independenței …