Știrea zilei

VIDEO // PD a sesizat Comisia Electorală Centrală despre faptul că PSRM oferă bani pentru participarea la votare

Partidul Democrat din Moldova a sesizat Comisia Electorală Centrală despre faptul că Partidul Socialiştilor oferă  bani pentru participarea la votare în secţiile constituite pentru alegătorii din stânga Nistrului. Potrivit lor, acest lucru este o încălcare gravă, deoarece potrivit Codului electoral, concurenţilor electorali li se interzice să ofere alegătorilor bani sau alte bunuri materiale în schimbul votului.

Într-un comunicat de presă, publicat pe pagina oficială a Partidului Democrat, se spune că reprezentanții partidului ar fi fost sesizaţi de către cetăţeni, că exponenţii PSRM oferă bani alegătorilor din localităţile amplasate în stânga Nistrului pentru a vota pentru concurentul electoral respectiv. Contactat de postul nostru de televiziune, serviciul de presă a socialiștilor nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta situația, iar candidatul PSRM, Ion Ceban a negat acuzațiile  democraților.

Serviciul de presă al Partidului Democrat nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta declarațiile lui Ceban, iar purtătorul de cuvânt al partidului ”Șor” ne-a spus că de fapt socialiștii  sunt cei care aduc organizat la vot cetățenii din regiunea Transnistreană.

Pe de altă parte, candidatul democraților, Sergiu Sîrbu dezminte acuzațiile lansate de socialiști și declară că de fapt, socialiștii se fac de vină. În același timp, președintele  CEC susține că  sesizările care au fost făcute vor fi examinate potrivit legislației.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …