Știrea zilei

VIDEO // Partidul Politic ”ȘOR” a depus o nouă sesizare la Comisia Electorală Centrală, în care constată încălcarea de către PSRM a legislației electorale

Partidul Politic ”ȘOR” a depus o nouă sesizare la Comisia Electorală Centrală, în care constată încălcarea de către PSRM a legislației electorale. De această dată este vorba de implicarea bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, în campania electorală în favoarea PSRM, implicând în agitația electorală și autoritățile Federației Ruse și Turciei, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a Codului electoral.

Partidul Politic ”ȘOR” acuză PSRM pentru implicarea în campania electorală a persoanelor neautorizate. Și anume, se face referire la întrunirea electorală organizată de Irina Vlah în Turcia, la Istanbul, și care a fost difuzată în direct pe pagina de Facebook, intitulată „Gagauz Turkleri Dayanişma Grubu”. La această întrunire, Irina Vlah a făcut în mod deschis campanie electorală în favoarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, aceasta, în mod deschis, i-a îndemnat pe cei prezenți să voteze PSRM și să nu participe la referendumul republican consultativ.

În acest context, făcând referire la mai multe articole din Codul electoral, Partidul Politic ”ȘOR” îi solicită Comisiei Electorale Centrale să o atenționeze pe Irina Vlah asupra inadmisibilității implicării în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

De asemenea, pentru utilizarea resurselor administrative la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Partidul Socialiștilor să fie sancționat sub formă de avertisment.

Amintim că în urma unei sesizări similare depuse de Partidul Politic ”ȘOR”, Comisia Electorală Centrală l-a atenționat vineri, 8 februarie, pe președintele Igor Dodon în privința inadmisibilității implicării sale în campania electorale în favoarea unui concurent electoral, și a avertizat PSRM pentru utilizarea resurselor administrative ale președinției în campania electorală.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă un deputat, infectat cu COVID-19

Deputatul PSRM, Vladimir Mizdrenco, este infectat cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de colegul său …