Știrea zilei

VIDEO // Partidul Politic „Partidul Verde Ecologist” promite o coaliție pro-europeană

În cazul unei victorii la parlamentare, Partidul Politic „Partidul Verde Ecologist” din Moldova promite să creeze o coaliție cu orice partid pro-european care va accede în Parlament. O declarație în acest sens, a fost făcută de candidatul partidului, Anatolie Prohnițchi, în cadrul dezbaterilor electorale organizate de agenția “Infoprim”.

În cadrul dezbaterii preelectorale, Anatolie Prohnițchi a spus că sistemul mixt este o nedreptate, mai ales pentru cei de orientare pro-europeană. El avantajează doar partidele de stânga, pentru că pro-europenii sunt pulverizați prin toată Republica Moldova și nicăieri nu-i poți găsi într-o zonă compactă. Potrivit lui Prohnițchi, în cazul unei coaliții, opiniile politice ale eventualilor aliați vor fi prioritare.

Partidul Verde Ecologist a fost constituit la 21 martie 1992, sub denumirea de Partidul “Alianţa Verde” din Moldova. La alegerile parlamentare din 2014, această formațiune politică a obținut 0,09% din voturi, fără a trece pragul electoral de 6%.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …