20 septembrie 2019, vineri
Știrea zilei

VIDEO // Partidul Democrat din Moldova este gata să înceapă negocierile cu partidele și candidații independenți, care vor accede în Parlament

Partidul Democrat din Moldova este gata să înceapă negocierile cu partidele și candidații independenți, care vor accede în Parlament, după validarea mandatelor. Liderul formațiunii, Vladimir Plahotniuc a invitat formațiunile calificate în Legislativ la dialog, pentru a forma o majoritate care să se ocupe de realizarea promisiunilor date oamenilor. Blocul ”ACUM” nu recunoaște alegerile ca fiind libere și corecte, iar socialiștii spun că iau în calcul posibilitatea organizării unor noi alegeri parlamentare anticipate.

În cadrul unui briefing de presă, liderul democraților, Vladimir Plahotniuc le-a recomandat celorlalte partide să lase supărările din trecut și să privească în față, spre nevoile și aspirațiile oamenilor. De asemenea, el a reiterat că formațiunea pe care o conduce nu are orgolii și nu pune pe prim-plan diferențele doctrinare, ci interesul tuturor cetățenilor.

De cealaltă parte, candidații blocului ”ACUM” s-au arătat nemulțumiți de modul în care s-au desfășurat alegerile parlamentare. Aceștia susțin că, scrutinul a fost fraudat.

Nici socialiștii nu sunt de acord cu rezultatele alegerilor. Ei spun că vor contesta rezultatele în cel puțin șase circumscripții uninominale.

Amintim că ultimile alegeri legislative din Republica Moldova au avut loc în luna noiembrie 2014.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Reghina Apostolova, plasată sub control judiciar | VIDEO update

Magistraţii au decis ca deputatul Partidului Politic ”ȘOR”, Reghina Apostolova, să fie plasată sub control …