Știrea zilei

VIDEO // Partidele unioniste nu se pot înțelege ca să meargă împreună la alegeri

Promovează același ideal al unirii, dar merg la alegeri fiecare cu partidul său. Timp de 27 de ani de independență, partidele unioniste din Republica Moldova n-au reușit să treacă încă niciodată pragul electoral.

Despre cauzele acestui fenomen și de ce nu s-a ajuns la un  numitor comun s-a discutat în cadrul dezbaterilor electorale la care au participat reprezentații Partidului ”Democrația Acasă” și cei ai Partidului Național Liberal.

În cadrul dezbaterilor, ambii candidați au vorbit despre beneficiile pe care le putem  avea dacă  se va face unirea cu România și aducând mai multe argumente în acest sens.

Candidații unioniști n-au putut însă explica de ce partidele lor nu formează un front comun pentru a merge în campania electorală.

În contextul faptului că nici unul din aceste partide n-a trecut niciodată pragul au fost întrebați cât o să mai continue să participe singuri la alegeri, aceștia s-au eschivat de la un răspuns concret.

În buletinele de vot Partidul Național Liberal este pe poziția a opta, iar Partidul ”Democrația Acasă” pe poziția 11.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …