Știrea zilei

VIDEO // Parteneriat turistic între Moldova și Bielorusia

Republica Moldova va fi explorată timp de trei zile de o delegație oficială de la Minsk. Mai mulți operatori turistici, oficiali de stat și jurnaliști din Bielorusia, vor vizita cele mai importante obiective vinicole, culturale și religioase din țara noastră. Vizita face parte din setul de acțiuni privind colaborarea în domeniul turismului, semnat acum o lună între cele două țări.

Republica Moldova va fi explorată timp de trei zile de o delegație oficială de la Minsk. Mai mulți operatori turistici, oficiali de stat și jurnaliști din Bielorusia, vor vizita cele mai importante obiective vinicole, culturale și religioase din țara noastră. Vizita face parte din setul de acțiuni privind Republica Moldova va fi explorată timp de trei zile de o delegație oficială de la Minsk. Mai mulți operatori turistici, oficiali de stat și jurnaliști din Bielorusia, vor vizita cele mai importante obiective vinicole, culturale și religioase din țara noastră. Vizita face parte din setul de acțiuni privind  colaborarea în domeniul turismului, semnat acum o lună între cele două țări.

Delegația oficială de la Minsk, Bielorusia, a fost întâmpinată astăzi la Aeroportul Chișinău de către organizatori. În perioada 11-14 decembrie aceștia vor explora cele mai importante destinații turistice din Republica Moldova. Unii din ei nu sunt la prima vizită în țara noastră.

Jurnalistele  au rămas impresionate de peisajele și oamenii de aici, după după ce au explorat Moldova primăvara. Fetele  au realizat chiar și un reportaj, găsind multe asemănări între cele două țări.

Cursa avia Chișinău-Minsk a fost lansată în data de 30 octombrie curent. Organizatorii au  accentuat importanța dezvoltării parteneriatului turistic între cele două țări.

Republica Moldova de mult este un partener economic cu Republica Bielors, iar odată cu lansarea cursei directe Minsk-Chișinău-Minsk, agenția pentru investiții a decis să invite mai mulți tur-operatori, jurnaliști, bloggeri, care lucrează în sfera turismului în Bielorusia, să facă cunoștință cu produsul  autohton moldovenesc.

Lansarea cursei Minsk-Chișinău-Minsk obligă ambele țări să conlucreze mai activ între ele, să fie  mai interesant, să fie efectuate vizite importante, ca țările să să se exploreze din părțile bune.

Protocolul privind colaborarea în domeniul turismului a fost semnat la 1 noiembrie 2018 și are drept scop extinderea relațiilor de cooperare în domeniul turismuluiprin crearea de condiții favorabile pentru atragerea investițiilor în scopul susținerii dezavoltării sectorului. În viitorul apropiat este  planificată o vizită similară a delegației Republicii Moldova la Minsk.

  • 12
  •  
  •  
  •  

Citește și

Alte 11 persoane au pierdut lupta cu virusul periculos, încă 258 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Italia şi-a închis graniţele pentru cetățenii Republicii Moldova | VIDEO

Italia şi-a închis graniţele pentru persoanele care vin din 13 ţări, printre care și Republica …