Știrea zilei

VIDEO // Parlamentul European amână evaluarea consecințelor alegerilor asupra viitoarelor relații UE-Moldova

Parlamentul European amână evaluarea consecințelor alegerilor asupra viitoarelor relații UE-Moldova.

Despre acest lucru s-a menționat într-un comunicat de presă, lansat de către Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European.

Potrivit comunicatului, în urma monitorizării făcute de mai multe organizații internaționale, a reieșit că scrutinul a fost marcat de elemente pozitive, dar a avut și deficiențe semnificative.

Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European a organizat un schimb de opinii în care s-au discutat concluziile misiunii de observare a alegerilor la alegerile parlamentare din 24 februarie  2019.

După dezbatere, președintele comisiei, co-președinte al Adunării Parlamentare Euronest și  președinte al Misiunii de observare a alegerilor în Moldova, au emis o declarație.

Totodată, ei anunță că procesul electoral din Moldova încă nu s-a terminat și trebuie observat modul în care autoritățile Republicii Moldova se ocupă de procedurile de contestare și de modul în care se formează majoritatea în Parlament.

Prin urmare, Parlamentul European nu va face, în acest stadiu, nicio evaluare a consecințelor alegerilor asupra viitoarelor relații UE-Moldova. Această poziție va fi elaborată mai târziu, pe baza raportului final al OSCE, odată ce procesul  electoral va fi încheiat în întregime.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Oficialii europeni, despre rezultatele alegerilor din Moldova

Alegerile din Republica Moldova au fost administrate transparent și corect. Este opinia lui David McAllister, …