Știrea zilei

VIDEO // Occidentul ar putea organiza un ”maidan” la Chișinău

Dacă socialiștii ar câștiga alegerile parlamentare din 24 februarie, Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană ar putea organiza în Republica Moldova un „maidan” cum a fost la Kiev. Declarația a fost făcută de către secretarul Consiliului de Securitate de la Moscova, Nikolai Patrușev, într-un interviu acordat pentru Komsomolskaya Pravda, citat de TASS.

Potrivit lui Nikolai Patrușev, în cazul unei victorii a socialiștilor, Occidentul ar putea încuraja forţele de dreapta să organizeze evenimente de tip Maidan la Chişinău şi să încerce să-l demită pe preşedintele Igor Dodon.

Oficialul a mai declarat că Wahsingtonul și Bruxelles-ul nu ascund că vor obține un guvern și un parlament de orientare euro-atlantică în Republica Moldova, atrăgând atenția asupra sondajelor care arată că partidul Socialiștilor este lider în opțiunile de vot ale cetățenilor și care este pentru dezvoltarea relațiilor cu Rusia și UE și „împotriva românizării Moldovei independente”.

Conform unui comentariu al diplomaţiei ruse, citat de agenţia de presă oficială TASS, Ministerul de Externe al Rusiei a acuzat marţi SUA că ar încerca să se amestece în afacerile interne ale Repbulicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …