Știrea zilei

VIDEO // Municipiul Orhei este primul în topul celor mai confortabile localități din țară

Municipiul Orhei este primul în topul celor mai confortabile localități din țară. Infrastructura modernizată, curățenia, dar și perspectivele economice și posibilitatea de a avea un loc de muncă bine plătit – sunt doar câteva atuuri ale municipiului Orhei, potrivit unui clasament realizat de portalul de specialitate www.locals.md.

Printre avantajele enumerate în articolul publicat pe site-ul web sunt proiectele realizate de autoritățile locale, pe parcursul a ultimilor trei ani, dar și cele mai recente proiecte. Repararea drumurilor, a noilor sisteme urbane de iluminat stradal, a stadioanelor și a locurilor de joacă.

Pe lângă asta, în Orhei aproape toate curțile au fost renovate, există transport public gratuit cu Wi-Fi, grădinițele au fost modernizate și a fost construit cel mai mare parc de distracții și agrement – Orheiland.

Transportul, curățenia orașului, atitudinea față de bătrâni este mai bună, bătrânii sunt mulțumiți de farmacia socială, de magazinele sociale.

Acestea sunt, însă, doar câteva din avantajele locuitorilor municipiului. Potrivit studiului, în Orhei însă nu există o universitate, fapt luat deja în vizor de conducerea municipiului. Aici, în timpul apropiat, se planifică construirea unei instituții de învățământ superior, unde vor fi invitați profesori din Universitățile din Europa și America.

Locul 2 în top, este ocupat de orașul Bălți cu zone arhitecturale și culturale, dar și cu dezavantajul că este un oraș murdar în care se menține problema colectării gunoiului. Municipiul Bălți este urmat de Tiraspol, cu numeroase universități, cu zone arhitecturale și culturale din regiune, iar dezavantajul este că orașul se află într-o regiune nerecunoscută. În topul celor mai confortabile orașe au mai intrat municipiile Cahul și Comrat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un microbuz a rămas înfipt în pământ, la Drochia

Ninsoarea care a căzut astăzi în nordul țării a dat bătăi de cap șoferilor. Un …