Știrea zilei

VIDEO // Liderii partidelor cu „capriciile” lor, ar putea duce țara în prag de alegeri repetate

Liderii partidelor cu „capriciile” lor, ar putea duce țara în prag de alegeri repetate. Or, cetățenii nu pentru asta le-au oferit voturile.

Declarația aparține democratului Vladimir Plahotniuc. El a mai anunțat că, la ședința partidului, a fost luată decizia că guvernul să-și asume responsabilitatea pentru mai multe proiecte sociale. Printre acestea, indexarea pensiilor și acordarea unui ajutor financiar în jun de Paște.

PDM consideră că partidele politice, care încă nu au ieșit din febra campaniei electorale, ar trebui să revină la realitate și să înțeleagă pentru ce au fost votați. Acestea au fost declarațiile lui Vladimir Plahotniuc, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, principala preocupare a democraților este de a  face, în primul rând, o coaliție cu poporul, astfel încât cetățenii să nu sufere de pe urma bătăliilor politice. Tocmai din acest motiv, la reuniunea de lucru a partidului, a fost luată decizia de  a continua proiectele anunțate, încă dinaintea campaniei electorale.

Mai mult, liderul democraților a anunțat că, de Paști, va fi acordată asistența financiară pentru  toate segmentele social neprotejate ale populației.

Amintim că, imediat după închiderea secțiilor de votare, pe data de 24 februarie, liderii Partidului Democrat au anunțat că formațiunea lor politică este pregătită să negocieze o eventuală coaliție.

Potrivit democraților, blocul electoral „ACUM” reprezenta forța politică prioritară cu care și-ar dori o coaliție politică.

În acest context, liderilor Maia Sandu și Andrei Năstase, le-au fost trimise scrisori cu propunerea de a începe negocierile. Blocul ”ACUM” însă,  a răspuns că nu va fi de acord să  facă alianță cu PDM.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Nu le-a mers la Curte, acum o fac în Parlament: Socialiștii vor ca șeful statului să rămână membru de partid

Interdicția de a fi membru de partid, care este impusă în prezent președintelui țării ar …