Știrea zilei

VIDEO // La Chișinău s-a desfășurat ieri „Marșul Solidarității de 8 martie”

La Chișinău s-a desfășurat ieri „Marșul Solidarității de 8 martie”. Mai multe organizații neguvernamentale, care promovează egalitatea de gen, au mărșăluit prin centrul capitalei, pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă, în prezent, femeile din Republica Moldova.

Manifestanții au pornit din scuarul magazinului UNIC și au mers pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt până la Teatrul de Operă și Balet, scandând și afișând lozinci care exprimau solidaritatea cu grupurile de femei, ale căror drepturi nu sunt respectate.

Cei prezenți au spus că un eveniment de acest gen este un mod firesc de a sărbători ziua de 8 martie deoarece, o mare parte dintre femeile din Republica Moldova se confruntă frecvent cu discriminarea, violența și încălcarea drepturilor.

Unii părinți și-au adus și copii la marș. Trecătorii au păreri împărțite despre un asemenea eveniment.

Deși protestul a fost unul pașnic, totuși polițiștii au monitorizat situația.

Marșul dedicat Zilei Internaționale a Femeilor este organizat la Chișinău, începând cu anul 2011, şi reluat, după o pauză, în 2015. Prin asemenea eveniment organizatorii își propun să combată stereotipurile legate de femei, care s-au infiltrat în societatea noastră și care le creează zilnic disconfort.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tauber a mers la Valea Morilor din Chișinău pentru a arăta cât de porcește se comportă Dodon cu orheienii

Deputata Partidului “ȘOR”, Marina Tauber a mers astăzi în parcul Valea Morilor din Chișinău pentru …