Știrea zilei

VIDEO // Încă doi elevi de la gimnaziul din Tohatin au ajuns la spital

Încă doi elevi de la gimnaziul din Tohatin au ajuns la spital, numărul copiilor intoxicați ajungând la 14. Medicii spun că starea lor de sănătate este stabilă. Totodată, cei doi copii care se aflau la reanimare, au fost transferați în altă secție. Ceilalți elevi continuă tratamentul la Spitalul de Boli Contagioase din capitală.

Potrivit medicilor, cei doi elevi, internați aseară prezentau aceleași simptome ca toți ceilalți copii. Starea lor de sănătate este stabilă, aceștia urmând tratamentul indicat în cazul unei intoxicații. În același timp, alți doi copii care se aflau la reanimare au fost transferați într-o secție obișnuită, ei simțindu-se mai bine. Toți copiii sunt supravegheați și continuă tratamentul. Între timp, Agenția pentru Siguranța Alimentelor a creat un grup de lucru care urmează să stabilească toate circumstanţele apariţiei toxiinfecţiei.

ANSA a stabilit că, printre copiii spitalizaţi, sunt şi elevi care nu se alimentează în cantina gimnaziului, iar aceste fapt trezește suspiciuni referitor la sursa intoxicației. De asemenea, au fost fost prelevate toate probele necesare pentru investigațiile de laborator, iar rezultatele vor fi gata peste 4-5 zile, anunță specialiștii. Inspectorii s-au deplasat și la unitatea de alimentaţie publică care a furnizat produsele alimentare şi materia primă la cantina gimnaziului.

Amintim că, 12 elevi cu vârstele cuprinse între 7 și 15 ani, de la gimnaziul numărul 74 din comuna Tohatin, au fost internați la Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru Copii din capitală, cu intoxicație alimentară. Administrația școlii neagă însă faptul că elevii s-ar fi îmbolnăvit, după ce ar fi mâncat la cantina școlii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 nu există sau datele se falsifică? Iată cinci mituri dezmințite de Ministerul Sănătății

În pofida multitudinei de buletine și știri informative despre pandemia de COVID-19, informația eronată sau …