22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

VIDEO // Ilan Şor şi Marina Tauber au câştigat detaşat, alegerile pe circumscripţiile nr.18 și 19

Ilan Şor şi Marina Tauber au câştigat detaşat, alegerile în cele două circumscripţii uninominale din Orhei. Favoriţii orheienilor la aceste alegeri i-au devansat pe candidații blocului ACUM Valeriu Munteanu și Mariana Cușnir, precum și pe democrații Tudor Golub și Vasile Costin.

Ilan Șor, candidat din partea Partidului Politic ”ȘOR”, a câștigat detașat pe circumscripția uninominală numărul 18. El a obținut 59.22% din voturi, ceea ce constituie 17.968 de cetățeni cu drept de vot.

Contracandidații săi – Valeriu Munteanu de la Blocul ”ACUM” a obținut 20.12% , fiind votat de 6.104 persoane și Vasile Costin de la PDM – cu 11.22% sau 3.404 persoane .

Astfel, prin rezultatele obținute liderul Partidului Politic „ȘOR ” a confirmat încă odată încrederea oamenilor și recunoștința acestora pentru toate proiectele de succes, realizate în ultimii 3 ani și jumătate în Orhei. Semn că toate schimbările pozitive vor avea continuitate, iar în viitor urmează construcția altor locuințe sociale, magazine și farmacii sociale, reconstrucția totală a grădinițelor, reabilitarea drumurilor, dar și implementarea multor alte proiecte menite să schimbe viața oamenilor spre bine.

Marina Tauber, primarul satului Jora de Mijloc din raionul Orhei, candidat din partea Partidului „Șor” la alegerile parlamentare de duminică a ieșit prima pe circumscripția numărul 19, Ivancea.

42,92% dintre cetățenii de aici, adică 12 008 alegători au votat pentru Marina Tauber.

Primărița l-a devansat pe democratul Tudor Golub, care a obținut aproape 22% din voturi, fiind ales de puțin peste 6 mii de cetățeni cu drept de vot și doar circa 5000 de persoane au ales să voteze reprezentanta Blocului ”ACUM”, Mariana Cușnir.

Și în acest caz Marina Tauber a adeverit încrederea oamenilor. Prin diferite proiecte cum ar fi colhozul modern, iluminarea stradală, capitalul matern și repararea drumurilor, toate acestea, dar și multe altele, implementate în mai puțin de jumătate de an de când este la cârma comunei Jora de Mijloc.

Totodată, în celelalte circumscripții, alegerile s-au soldat cu victorie pentru reprezentanții altor formațiuni politice.

Astfel, președinta PSRM, Zinaida Greceanâi, a ieșit învingătoare în circumscripția NR1, Briceni, acumulând puțin peste 14% din voturi.

Tot reprezentanții Partidului Socialiștilor au obținut întâietatea și în cele două circumscripții din municipiul Bălți cu câte o treime din sufragii.

Cât despre Partidul Democrat, formațiunea care are cele mai multe victorii în circumscripțiile uninominale, menționăm câștigul detașat al liderului PDM, Vladimir Plahotniuc la Nisporeni cu peste 72% din voturi. Și premierul Pavel Filip la Strășeni a acumulat un număr considerabil de sufragii – peste 45 la sută.

Totodată, actualul ministru al Agriculturii, Nicolae Ciubuc se bucură de încrederea a aproape 38 de procente din alegătorii de la Călărași, iar ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a acumulat mai mult de 41 % dintre voturi la Anenii-Noi.

Și liderii blocului ACUM s-au învrednicit de încrederea votanților din circumscripțiile uninominale.

Andrei Năstase a acumulat peste 46% din voturile locuitorilor din suburbiile de sud ale capitalei, iar Maia Sandu are întâietatea detașată în circumscripția NR 50, Diaspora vest.

Puțin peste 32% are Lilian Carp la Dubăsari, o treime din voturile alegătorilor din Telenești le-a acumulat reprezentanta PLDM, Maria Ciobanu, iar peste jumătate dintre compatrioții care au ieșit la vot în SUA și Canada și-au dat votul pentru Dumitru Alaiba.

În total, 51 dintre deputații care vor accede în Legislativ au fost aleși pe circumscripții uninominale.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație unui consilier municipal din partea Partidului „ȘOR”, o stradă a capitalei va fi reparată | VIDEO

Autoritățile municipale au început lucrările de reparație pe strada Haltei, din regiunea Gării Feroviare, în …