Știrea zilei

VIDEO // Ilan Șor a ajuns pe locul trei în topul politicienilor care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor

Ilan Șor a ajuns pe locul trei în topul politicienilor care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor. Acesta l-a depășit în sondaj pe prim-ministrul Pavel Filip, dar și pe principalii lideri ai opoziției Maia Sandu și Andrei Năstase. Datele se conțin în cea mai recentă ediție a Barometrului Opiniei Publice, care este sondajul de curte al blocului ”ACUM”.

În decembrie 2018, șeful statului se bucura de încrederea a aproape 16% dintre respondenți. Acesta era urmat, la o distanță mare, de Andrei Năstase și Maia Sandu. Liderul PD, Vlad Plahotniuc, s-a poziționat atunci pe locul patru, cu 3%, Ilan Șor fiind pe locul cinci cu 2,7% încredere. Acum lucrurile stau altfel.

Potrivit BOP, oamenii au mai puțină încredere în liderii blocului ”ACUM”. Maia Sandu se bucură de aprecierile a 14,8% din alegători, fiind pe locul 6 în clasament, iar în Andrei Năstase, au încredere 14,5%.

La întrebarea „Cum vedeți situația politică în Republica Moldova? Aproximativ 45% din respondenți au declarat că este puțin instabilă, 39,4% au spus că deloc nu este stabilă, 8,2 % au mers pe opțiunea stabilă, iar peste 7% au declarat că nu cunosc.

Amintim că realizatorii sondajului sunt susținători ai binomului DA – PAS.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …