23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

VIDEO // Igor Dodon: trebuie să luăm în calcul orice scenariu

Președintele, Igor Dodon este dispus să aibă întrevederi și discuții cu liderii partidelor care au trecut pragul electoral. Declarația a fost făcută chiar de șeful statului în cadrul unui briefing de presă. De asemenea, acesta a menționat că vrea ca procedurile oficiale de validare sau invalidare a alegerilor să aibă loc cât mai repede și în același timp, a spus că va fi disponibil să înainteze o candidatură la funcţia de premier, după ce scrutinul va fi validat.

Potrivit lui Igor Dodon, rezultatele preliminare arată că în viitorul Parlament au trecut patru partide, însă niciunul nu a obținut majoritatea parlamentară. De asemenea, Dodon spune că a fost informat de către consilierii săi că mai multe contestații au fost depuse referitor la încălcările comise de către unii concurenți electorali, pe diferite circumscripții și birouri electorale. Președintele a mai subliniat că nu se poate da cu părerea dacă scrutinul de ieri a fost legitim sau nu.

Igor Dodon a mai declarat că, conform legislaţiei, în decurs de 17-18 zile trebuie să fie făcute toate procedurile ce ţin de alegeri. Totodată, el a menționat că conform articolului 63, alineatul 2 din Constituţie, preşedintele Republicii Moldova este în drept să convoace prima şedinţa a parlamentului.De asemenea, Dodon a subliniat că, în cazul în care nu va exista o majoritate parlamentară pentru alegerea noului Guvern, va dizolva Parlamentul și va convoca alegeri anticipate, care ar urma să se desfășoare într-o perioadă de 60 până la 90 de zile de la data desfășurării alegerilor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație unui consilier municipal din partea Partidului „ȘOR”, o stradă a capitalei va fi reparată | VIDEO

Autoritățile municipale au început lucrările de reparație pe strada Haltei, din regiunea Gării Feroviare, în …